Mano Gargždai



Po atostogų į mokyklų klases grįžta daugiau pradinukų

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Artūro Žuko/ŠMSM nuotr. Artūro Žuko/ŠMSM nuotr.

Preliminariais iš savivaldybių gautais duomenimis, šią savaitę į klases grįžo daugiau kaip 71 tūkst. pradinukų. Tai 8 tūkst. daugiau negu ėjo į mokyklas kovo pabaigoje.

 

Iš visų grįžtančiųjų į mokyklas pradinukų 9 tūkst. mokinių lanko mokyklas, kurios yra pasirinkusios saugaus grįžimo į mokyklas modelį ir vaikai tikrinasi kaupinių būdu.

„Dėkojame savivaldybėms ir mokykloms, jų bendruomenėms, kurios apsisprendė dėl saugaus grįžimo modelio. Testavimas yra paprastas ir visiškai saugus procesas, tad kviečiame tėvus neabejoti. Epidemiologinė situacija dalyje savivaldybių lieka įtempta, todėl jose nėra saugu atverti mokyklas netaikant papildomų saugiklių. Periodiškas tikrinimas leidžia laiku nustatyti susirgimo atvejus ir sustabdyti lengvai užkrečiamos ligos plitimą bendruomenėje“, – sako švietimo, mokslo ir sporto viceministras Ramūnas Skaudžius.

11 savivaldybių pradinukai į mokyklas gali grįžti tik tada, jei mokykla nusprendžia rinktis saugaus grįžimo būdą, t. y., mokiniai, tėvai ir mokytojai testuojasi kaupiniais ir, jeigu užtikrinama, kad tiriasi ne mažiau kaip 60 proc. atitinkamos klasės mokinių. Jei mokyklos bendruomenė nesutinka, ugdymas toliau tęsiamas nuotoliniu būdu arba tie, kurie nenori testuotis, toliau ugdomi nuotoliniu būdu. Jeigu visa klasė nesutinka testuotis, tuomet vyksta nuotolinis ugdymas kaip ir iki šiol.

Saugaus grįžimo modelį taiko ir 4 savivaldybės 13 mokyklų, nors ir neprivalo to daryti, nes sergamumas tose savivaldybėse yra mažesnis. Kovo pabaigoje tokių savivaldybių buvo 3.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 150 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,