Mano Gargždai



Priekulėje – naujas meno skersgatvis, kuriame dėmesys – vietos auksarankiams

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Naujame meno skersgatvyje bus eksponuojamos amatininkų ir jų darbų fotografijos. E. Bakšienės nuotr. Naujame meno skersgatvyje bus eksponuojamos amatininkų ir jų darbų fotografijos. E. Bakšienės nuotr.

Antradienį Priekulėje, šalia Kultūros centro, pristatytas naujas meno skersgatvis. Kaip pasakojo Priekulės kultūros centro renginių organizatorė Ernesta Bakšienė, idėja buvo gvildenama jau apie ketverius metus, tačiau šiemet, kai dėl pandemijos sąlygų balandžio 15 d. nebuvo galima suorganizuoti įprasto Kultūros dienos renginio, nutarta ją realizuoti.

 

Nuo antradienio šioje meno alėjoje bus galima išvysti parodos „Kitoks žvilgsnis“ fotografijas. Jose įamžinti 16-a Priekulės seniūnijos amatininkų ir jų darbai. Bus eksponuojamos tiek pačių menininkų, tiek keletas jų darbų nuotraukų.

„Prasilenkdami miesto gatvelėmis mes nepažįstame vienas kito, tik galime spėlioti, galvoti, kur žmogus eina ir ką jis mato, ką gyvenime veikia. Nors gyvename šalia vienas kito, tačiau dažnai vienas kito nepažįstame, nežinome, kad šalia mūsų gyvena žmogus kūrėjas, kuris pasaulį mato kitomis akimis. Daiktuose įžvelgia visai kitas, neįprastas formas, gamtoje mato visai kitas spalvas. Susipažinkime su dalimi Priekulės seniūnijoje kuriančių asmenybių“, – taip projektą virtualiai feisbuko platformoje pristato Priekulės kultūros centro atstovai.

Anot E. Bakšienės, meno skersgatvio idėja kilo režisieriui Donatui Savickiui, tačiau dėl sudėtingų lauko eksponavimo sąlygų, vis atidėliota.

 

Priekulės kultūros centro nuotr.

 

Pačiai Kultūros centro renginių režisierei gimė mintis atkreipti dėmesį į ne taip dažnai matomus kultūros žmones – kūrėjus. Dėl techninių galimybių nespėta parodos atverti per Kultūros dieną, tad renginys šiek tiek nukeltas.

„Yra proga parodyti tuos, kurių nežinome, susipažinti bus puiki proga ir patiems, ir priekuliškiams bei svečiams, atėjusiems į skersgatvį. Projekto pabaigoje sulaukėme skambučių, pranešimų, kad yra daugiau amatininkų. Bandysime galbūt vėliau ir plėsti“, – pasakojo E. Bakšienė.

Viena idėjos autorių džiaugėsi, kad projektas – iš tiesų prasmingas, surinkti kuriančių amatininkų kontaktai, kurie gali būti naudingi ir ateities renginiams, projektams.

„Fotografuojant patys praleidome gerai laiką, buvome daugelio nustebinti, ypač tų, kurių nelabai žinojome. Labai pozityvūs, optimistiški žmonės, su didele širdimi ir dideliu džiugesiu mus priėmė“, – kalbėjo Priekulės kultūros centro darbuotoja.

 

Parodoje pristatomi šie kūrėjai:

Artūras Vaupšas – odininkas;

Vilma Dveržeckienė – karoliukų vėrimas, simegrafija;

Arūnas Bogužas – betono skulptūros;

Jūratė Mierkienė – odininkė;

Loreta Dvaržeckienė – apželdinimo specialistė;

Renata Jaurienė – gintaras

Vida Būdvytienė – stiklas;

Sigita Vendelytė – lėlės

Genovaitė Petravičienė – tapyba;

Jolanta Ir Artūras Rudaičiai – dizainas;

Renata Padeginskienė – muilas, levandos;

Valerijonas Juzėnas – medžio paveikslai;

Edita Barauskienė – rašytoja;

Rūta Butienė – karpiniai;

Aušra Demenienė – veltinis;

Stasys Šimkus – pynimas.

 

Susipažinti su kūrėjais ir jų darbais galite ir virtualiai:

https://www.facebook.com/media/set/?vanity=PriekulesKulturosCentras&set=a.4176627699055352

 

 

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 205 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,