Mano Gargždai



Seimas svarstys siūlymą suteikti poilsio dieną po pasiskiepijimo

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Asociatyvi redakcijos archyvo nuotr. Asociatyvi redakcijos archyvo nuotr.

Seimas pradėjo svarstyti Seimo nario Tomo Tomilino pristatytas Darbuotojų saugos ir sveikatos įstatymo pataisas, kuriomis siūloma darbuotojo prašymu suteikti poilsio dieną po skiepijimo nuo užkrečiamosios pandemiją sukėlusios ligos, dėl kurios yra paskelbta valstybės lygio ekstremalioji situacija ir (ar) karantinas.

 

Šia galimybe būtų galima pasinaudoti per tris dienas po skiepijimo. Darbdavys už šią dieną turėtų mokėti darbuotojui jo vidutinį darbo užmokestį.

„Svarbu oficialiai įteisinti laisvą „skiepadienį“ kaip padėką visuomenei už norą skiepytis, į kurį žmogus turėtų teisę nepriklausomai nuo pasireiškusių komplikacijų“, − argumentuoja naujų nuostatų iniciatoriai.

Po pristatymo už teisės akto pakeitimus balsavo 82 Seimo nariai, prieš −10, susilaikė 30 parlamentarų. Pritarus projektui po pateikimo, toliau jis bus svarstomas pagrindiniu paskirtame Socialinių reikalų ir darbo komitete, papildomais – Žmogaus teisių ir Teisės ir teisėtvarkos komitetuose. Prie šio klausimo svarstymo Seimo posėdyje planuojama grįžti birželio 17 d.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 397 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,