Mano Gargždai



Rajono meras: naujieji valdantieji pradeda kalbėti ultimatumų kalba

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Asociatyvi redakcijos archyvo nuotr. Asociatyvi redakcijos archyvo nuotr.

Kovos Klaipėdos rajono valdžioje tęsiasi. Trečiadienio rytą meras Bronius Markauskas viešai pareiškė, kad naujieji valdantieji pradeda kalbėti ultimatumų kalba.

 

„Gavau raštą su krūva reikalavimų. Ne prašymų, ne siūlymų, o reikalavimų. Tai tiek iš to konstruktyvumo, kuriuo nuolat mojuojama. Bet pastaruoju metu taip ir vyko darbas jau buvusioje koalicijoje. Nuolatiniai ultimatumai ir reikalavimai buvo tapę kasdienybe“, – dėsto mažumoje dirbti likęs Klaipėdos rajono meras.

Anot jo, dabar penkioliktukas (15 Tarybos narių, suformavusių naują daugumą – aut. past.) taip nekantrauja, kad reikalauja sušaukti neeilinį Tarybos posėdį ir jame tvirtinti vicemerą ir Administracijos direktorių.

„Pirmiau pasiskelbę žiniasklaidoje, nepristatę šių kandidatūrų man, jie reikalauja šiuos žmones paskirti į svarbius postus. Tuo pačiu bando draskyti ir mano komandą, naikinti sekretoriato etatus. Argumentai – veikla neefektyvi, bus sutaupyta lėšų. Bet už to slypi pats paprasčiausias naujųjų valdančiųjų noras keršyti ir silpninti mane kaip merą“, – įsitikinęs B. Markauskas.

Rajono vadovas mano, kad jeigu valdantieji iš tiesų nori sutaupyti, gal būtų verta pagalvoti apie tai, kad Savivaldybei užtenka vienos vicemero ir vieno direktoriaus pavaduotojo pareigybės: „Tikrai sutaupysime daugiau nei atleidus sekretoriato darbuotojus.“

Meras prisipažįsta, kad taikymasis į jo komandą nebuvo staigmena, to laukta ir tikėtasi.

„Penkioliktuko braižas toks, kaip ir Kretingos rajone, kur taip pat konservatoriai atleidinėja mero komandą. Tik Kretingos meras rankų nenuleido, kreipėsi į teismą ir jau pasiekė pirmąją pergalę. O tai nuteikia labai optimistiškai“, – apie tai, kad neatmetama galimybė kreiptis ir į teismą užsimena B. Markauskas.

Po šio įrašo feisbuke poziciją išdėstė ir Liberalų sąjūdžio frakcijos pirmininkas Nerijus Galvanauskas.

„Mere, mes Jums skambinome kelis kartus, susitikome kelis kartus. Kandidatūras pristatėme prieš dvi savaites, per paskutines dvi savaites su pasiūlytais kandidatais bendravote daugiau nei su mumis. Žodžiu, prašėme teikti kandidatus jau praėjusiame Tarybos posėdyje, bet Jūs atsisakėte. Sakėme, kad abi pusės vadovausis reglamentu, kuriame aiškiai nurodyta, kad Tarybos nariai rašo reikalavimą sušaukti tarybos posėdį, o ne prašymą“, – komentavo valdančiosios daugumos atstovas.

Vakar feisbuke N. Galvanauskas taip pat pasidalino mintimis apie politinę situaciją rajone, jis atvirai pareiškė, kad po tokių intrigų nebepasitiki mero komanda sekretoriate ir teiks sprendimą Tarybai dėl politinio pasitikėjimo valstybės tarnautojų (mero patarėjų, sekretoriato vadovo) etatų sumažinimo.

„Laikinai sekretoriato vadovo funkcijas galbūt galėtų vykdyti vienas iš Savivaldybės administracijos skyriaus vedėjų. Ne tik intrigų bus mažiau, bet ir savivaldybės biudžetas sutaupys virš 100 tūkst. eurų per metus“, – rašė politikas, pridurdamas, kad meru pasitiki ir mato galimybę glaudžiai dirbti kartu ateityje.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 397 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,