Mano Gargždai



Papiktino, kad skinami narcizai parke

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Asociatyvi Simos Ulvikienės nuotr. Asociatyvi Simos Ulvikienės nuotr.

Naujienų portalo mano-gargzdai.lt redakcija sulaukė pasipiktinusios skaitytojos žinutės, kurioje teigiama, kad Gargždų parke, fotosesijos metu skinami ir mindomi narcizai.

 

„Ar galima Gargždų parke fotosesijos metu skinti žydinčius narcizus? Suprantu, kad fotografuoti(s) galima prie gėlių, bet fotografuotis ne gėlėse ir jas mindyti!? Po to dar kai kurie fotografai reklamuoja ir kviečia kitus šitam malonumui? Širdis skauda žiūrint. Jeigu visi subėgsime skinti?“, – ar toks elgesys priimtinas klausė anonimu norėjusi likti skaitytoja.

Gargždų bendruomenės narė Roma Litvinaitė teigė, kad tokį elgesį narcizų jūrą parke įrengusi bendruomenė vertina prastai.

„Tikimės sąmoningumo, gal atsinešė“, – svarstė bendruomenės atstovė.

Pasiteiravus, kodėl, kaip anksčiau, nebėra lentelių, primenančių, kad narcizai skirti grožėtis, ne skinti, bendruomenės narė teigė maniusi, kad žinia paskleista: „Tikėjomės, kad žmonės bus patys suinteresuoti saugoti, o ne naikinti.“

Portalui paviešinus informaciją ir nuotraukas, susisiekė fotosesijoje dalyvavusios mergaitės mama, pasidalinusi savo versija: „Noriu patikinti, kad esame atsakingi ir pilietiški žmonės ir narcizų nei skynėme, nei mindžiojome. Jeigu ten nuvyktumėte, tai pamatytumėte jog tų gėlių prilūžusių ten labai daug. Tad nemanau, kad tai yra nusikaltimas juos surinkti ir nusifotografuoti. Nemačiau ir informacinių stendų, jog negalima ten fotografuotis. Turiu vaizdo įrašą, kur aiškiai matosi nulūžę narcizai ir kaip mano vaikas jų neskina. Taip pat turiu liudininką, kuris matė mūsų fotosesiją iš šono ir patikins, jog mes jų neskynėme. Labai nemalonu skaityti tai ir dar matyti savo vaiko nuotraukas. Pasipiktinusį asmenį kviečiu su manimi pasikalbėti asmeniškai. Gal galėsiu jam draugiškai paaiškinti, kad tai melas ir sukurto grožio nedarkome.“

Siekdami apsaugoti vaiko interesus, fotografiją pakeitėme.

 

Primename, kad bendruomenės iniciatyva, jos narės Sandros Mažeikės siūlymu, Gargždų parke prieš šešerius metus buvo pasodinti pirmieji narcizų svogūnėliai.

Pirmieji gėlių sodinukai buvo nupirkti iš bendruomenės narių surinktų lėšų, vėliau įvairių akcijų metu gyventojai taip pat aukojo lėšų šiems daugiamečiams augalams parke. Pusę tonos narcizų svogūnėlių dovanojo Jungtinėje Karalystėje gyvenantis Remigijus Ačius.

Skaičiuojama, kad nuo idėjos įgyvendinimo pradžios parke jau pasodinta ne mažiau nei 56 tūkst. narcizų svogūnėlių.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 240 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,