Mano Gargždai



Gargždų kultūros centro rekonstrukcijos projektas juda į priekį

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Vizualizacija Vizualizacija

Projektuotojai baigė rengti Gargždų kultūros centro rekonstrukcijos techninį projektą. Šią savaitę jis perduotas ekspertų vertinimui. Po ekspertizės bus prašoma statybos leidimo ir skelbiamas konkursas rangovo paieškai. Tikimasi, kad šio svarbaus miesto kultūros židinio rekonstrukcija prasidės jau šiemet.

 

Gargždų kultūros centro rekonstrukcija – būtina. Pastatas jau ne tik moraliai pasenęs. Sudėtinga užtikrinti ir gerą akustinę aplinką bei komfortiškas sąlygas tiek kolektyvams, tiek žiūrovams. Tad projektuotojams užbaigus rengti techninį projektą ir jį atidavus ekspertizei, žengtas dar vienas žingsnis link tikslo – turėti modernų, šiuolaikišką ir tinkamą renginiams kultūrinę erdvę ne tik gargždiškiams, bet ir visiems rajono gyventojams.

„Sunku prognozuoti, kiek ekspertai užtruks vertindami techninį projektą. Galbūt gausime ir pastabų, kurias turėsime ištaisyti. Bet tik tą padarius, kreipsimės dėl statybos leidimo ir skelbsime konkursą rangovo paieškai. Tikiu, kad jau šiemet galėsime pradėti realius rekonstrukcijos darbus, o 2023 m. – ir džiaugtis galutiniu rezultatu“, – sako Klaipėdos rajono meras Bronius Markauskas.

 

Vizualizacija

 

Gargždų kultūros centras – patogesnis ir modernesnis

Po modernizacijos Gargždų kultūros centro pastatas pasikeis neatpažįstamai – fasadą papuoš spalviniai ir meniniai akcentai, į kitą vietą bus perkelta kasa, keisis rūbinės prieigos, o į modernią 400 vietų koncertų salę ves dar vienas pagrindinis įėjimas.

Koncertų salės taip pat laukia pokyčiai. Joje didės amfiteatro aukštingumas, bus pakeista scenos danga, grindys, kėdės, įranga bei akustinė sistema. Garso ir šviesos operatorių vieta iš salės bus iškelta, antrame aukšte įsikurs erdvė vaikų žaidimams. Bus atnaujintas ir Kultūros centro vestibiulis, didės konferencijų salės erdvės. Bus pakeisti visi langai, durys, vamzdynai, elektros instaliacija, priešgaisrinė, vandens, nuotekų ir šildymo sistemos.

 

Vizualizacija

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 242 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,