Mano Gargždai



Klaipėdos rajonui gali būti nebetaikomos švelnesnio karantino sąlygos

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Asociatyvi Agotos Rimkuvienės nuotr. Asociatyvi Agotos Rimkuvienės nuotr.

Klaipėdos rajone prastėja situacija dėl COVID-19 infekcijos – sergamumo rodiklis jau perkopė 200 atvejų 100 tūkst. gyventojų ribą. Vyriausybė artimiausiu metu turės spręsti dėl Savivaldybės išbraukimo iš švelnesnio karantino savivaldybių sąrašo, informuoja Klaipėdos rajono savivaldybė.

 

Mokiniams būtų privaloma testuotis

„Stebime situaciją ir laukiame Vyriausybės sprendimo. Susirgimų daugėja, taigi tikėtina, kad taip nutiks“, – teigė Klaipėdos rajono savivaldybės administracijos Viešųjų ryšių ir bendradarbiavimo skyriaus vyr. specialistė Rita Rapalienė.

Vyriausybės sprendimas įsigaliotų nuo gegužės 31 d. Jei Savivaldybė būtų išbraukta iš švelnesnio karantino savivaldybių sąrašo, kontaktiniu būdu besimokantiems moksleiviams būtų privalu testuotis.

„Tiems, kas nesutiks testuotis, šiuos mokslo metus tektų baigti nuotoliniu būdu, – dėstė specialistė. – Kai kurios mokyklos sėkmingai testuojasi, taigi procesas nėra naujas, todėl testavimui esame pasiruošę.“

 

„Gyva eilė“ – pasiteisinusi vakcinavimo priemonė

Klaipėdos rajone tęsiamas vakcinacijos nuo COVID-19 procesas. Praėjusią savaitę pirmąja vakcina paskiepyta 1 500 asmenų, antrąja vakcinos doze – 400 asmenų. Šią savaitę rajonas turi 1 668 „Pfizer“ vakcinas, 500 – „Vaxevria“ ir 300 – „Johnson & Johnson“.

„Registracija vakcinavimui jau vykdoma per vieningą elektroninę sistemą, kurios mes neadministruojame. Be to, asmenys gali rinktis bet kurį šalies vakcinavimo centrą, prisijungusį prie sistemos. Užsiregistruoti skiepui galima interneto svetainėje1808.lt, – sakė R. Rapalienė, priminusi, kad jau nuo gegužės 24 d. pasiskiepiję arba COVID-19 liga persirgę asmenys turės galimybę lankytis maitinimo įstaigų viduje, renginiuose (iki 500 dalyvių) ir pan. – Be to, pasiskiepiję ar persirgę asmenys nebeturi izoliuotis, jei nustatomas kontaktas su sergančiuoju.“

Pasak Savivaldybės atstovės, „gyvos eilės“ – pasiteisinusi priemonė, todėl jos bus organizuojamos ir toliau. Šį penktadienį (gegužės 21 d.) nuo 12 iki 19 val. ateiti pasiskiepyti į Gargždų kultūros centrą „gyvos eilės“ principu gali 35 metų ir vyresni asmenys, taip pat priklausantieji prioritetinėms grupėms. O šeštadienį (gegužės 22 d.) – nuo 9 iki 13 val.

Klaipėdos rajone veikia 10 skiepijimo centrų – Gargžduose, Priekulėje, Dituvoje, Vėžaičiuose, Endriejave, Veiviržėnuose, Plikiuose, Kretingalėje, Slengiuose ir Agluonėnuose. Prie bendros registracijos sistemos šiuo metu yra prisijungęs Gargždų vakcinacijos centras, kuris yra didžiausias vakcinacijos centras rajone, dirbantis kasdien, nepertraukiamai, o esant reikalui – ir savaitgaliais.

„Vien šiame centre per dieną galima paskiepyti daugiau kaip 300 žmonių. Drauge su likusiais centrais šis skaičius galėtų siekti iki 1 000 asmenų. Masinei vakcinacijai esame pasiruošę“, – įsitikinusi specialistė.

Daugiau informacijos apie vakcinavimą rasite https://koronavirusas.klaipedos-r.lt/

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 662 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,