Mano Gargždai



Šalyje startuoja kasmetinė akcija „Šioje šalyje nėra vietos šešėliui“

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Prezidentė Dalia Grybauskaitė su akcijos ženkleliu. Organizatorių nuotr. Prezidentė Dalia Grybauskaitė su akcijos ženkleliu. Organizatorių nuotr.

Šiandien, gegužės 24 d. prasideda savaitę laiko truksianti kasmetinė jubiliejinė, jau dešimtą kartą visoje šalyje organizuojama pilietinė akcija „Šioje šalyje nėra vietos šešėliui“. Nuo šiandien visą savaitę prie akcijos prisijungę verslai visos Lietuvos gyventojams primins, kaip svarbu stiprinti skaidrumo imunitetą.

 

„Atlaikęs pandemijos išbandymus, mūsų verslas taip pat atsigaus ir stiprės. Linkiu, kad šį bendrą sveikimą lydėtų skaidrumas, sąžininga konkurencija, pagarba darbuotojams ir partneriams bei pilietinė pozicija, palaikant iniciatyvą „Baltoji banga“ ir jos akciją „Šioje šalyje nėra vietos šešėliui“. Šiemet tokia atsakinga laikysena yra kaip efektyvūs vaistai, užtikrinantys skaidrumo imunitetą ir greitesnį valstybės atsigavimą“, – sako akciją globojanti Prezidentė Dalia Grybauskaitė.

Akcijos iniciatorė, asociacijos „Investors‘ Forum“ vykdomoji direktorė, skaidraus verslo iniciatyvos „Baltoji banga“ Tarybos pirmininkė Rūta Skyrienė primena, kodėl šiandien skaidrumas – toks pat svarbus.

„Pandemija – ne priežastis trauktis į šešėlį. Ne paslaptis, kad dalis verslų balansuoja ant pilkosios zonos, todėl šiandien turime ieškoti būdų, kaip galime stiprinti ir skaidrumo imunitetą – kiekvienas, nuėjęs gauti prekės ar paslaugos, pavyzdžiui, pardavėjo gali paprašyti čekio parduotuvėje. Kiekvienas mažas pokytis prasideda nuo mūsų, o tai veda skaidresnės valstybės kūrimo link. Rengdami jau dešimtąją akciją, galime pasidžiaugti, kad ji tapo puikiu verslo, valstybės ir visuomenės dialogo ir bendradarbiavimo pavyzdžiu. Kalbėtis apie šešėlinės ekonomikos žalą valstybei, šviesti visuomenę yra vis dar svarbus mūsų uždavinys. Kasmet prie akcijos jungiasi sąžiningai mokesčius mokantis verslas ir skaidrumą palaikančios organizacijos, valstybės institucijos, nevyriausybinės organizacijos, švietimo ir ugdymo įstaigos.“

Akcijos savaitės metu, trečiadienį, gegužės 26 d. inicijuojamas verslo, valstybės ir jaunimo pokalbį – konferenciją „Kaip stiprinti skaidrumo imunitetą?“. Renginį 10 valandą ryte atidarys premjerė Ingrida Šimonytė, renginį transliuos portalas DELFI.

Konferencijoje skiriamas didelis dėmesys ir moksleiviams, kurie yra sukūrę inovatyvius verslus. Drauge su verslo ir viešojo sektoriaus atstovais diskutuos apie tendencijas versle – ar užtenka dirbti skaidriai, ar Lietuvoje jau verslas kuriamas ne tik sąžiningai, bet ir vadovaujantis aukščiausiais tvarumo standartais. Kartu su „Lietuvos Junior Achievement“ moksleiviai per ekonomikos ir verslumo pamokas bus kviečiami atlikti užduotį, kuri padės geriau suprasti, kaip jie patys gali padėti išvengti šešėlinės ekonomikos. 

Kasmetinė pilietinė visuomeninė akcija „Šioje šalyje nėra vietos šešėliui“ rengiama nuo 2012 metų. Akcija siekiama priminti, kad šešėlyje nusėdantys pinigai – nuslėpti ir nesumokėti mokesčiai į valstybės biudžetą virsta valstybės piliečiams nesuteiktomis kokybiškesnėmis viešosiomis paslaugomis, neišplėtota infrastruktūra ar mažesnė socialine piliečių gerove.

Be kasmet prie akcijos besijungiančių daugybės mokyklų visoje šalyje, šįmet prie akcijos prisijungė prekybos centrai RIMI, LIDL, IKI, degalinių tinklas „Circle K“, kavinės ir restoranai „Jurgis ir drakonas“, „Huracan“, iLunch, „9 drakonai“, „Gastrobaras +++“, „Caffeine“, Autokurtas, odontologijos klinikų tinklas „Clicinic DPC“, „Telia“, „Aconitum“, E-taksi, „Atella“, „Manilla“, „Lirema“, Vičiūnai, Reitan Convenience Lithuania („Narvesen“ ir Lietuvos spaudos kioskai) ir daugybė kitų.

Ilgamečiai akcijos partneriai – Lietuvos Respublikos Vyriausybė, Valstybinė mokesčių inspekcija, „Sodra“, Valstybinė darbo inspekcija, Užimtumo tarnyba, Valstybinė ligonių kasa, Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba, Lietuvos Respublikos muitinė, „Lietuvos Junior Achievement“. Akcijos iniciatoriai ir rengėjai – asociacija „Investors' Forum" ir skaidraus verslo iniciatyva „Baltoji banga".

 

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 228 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,