Mano Gargždai



Į ką atkreipti dėmesį renkantis žoliapjovę? 5 pagrindinės taisyklės

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Organizatorių nuotr. Organizatorių nuotr.

Gražiai sutvarkyta ir prižiūrėta veja gali tapti tarsi jūsų kiemo vizitine kortele. Deja, dažnai tokiam rezultatui pasiekti reikia įdėti nemažai darbo ir laiko, tad vejos pjovimas gali tapti itin nemaloniu ir neigiamas emocijas keliančiu procesu. Laimei, visa tai pakeisti gali gera ir kokybiška žoliapjovė, kuri vejos pjovimą gali paversti tikrų tikriausiu malonumu. Tad, jei jums reikia naujos vejapjovės, tačiau nesate tikri, pagal ką ją reiktų rinktis ir kokių funkcijų joje norėtumėte, nesijaudinkite! Šiame straipsnyje aptarsime 5 pagrindines taisykles, į ką reikėtų atkreipti dėmesį, prieš įsigyjant šį prietaisą.

 

Žoliapjovės dydį rinkitės pagal vejos plotą

Priklausomai nuo to, ar turite didelį sodą, ar tik mažą vidinį kiemelį, reiktų rinktis ir žoliapjovės dydį. Pirkėjai tai dažnai pamiršta ir nusiperka visai jiems netinkantį prietaisą. Turėkite omenyje, jog kuo didesnė teritorija, tuo didesnis žoliapjovės pjovimo plotis turėtų būti. Žinoma, jei joje yra daug įvairių objektų, esančių arti vienas kito, tuomet labai didelis pjovimo plotis netiks, kadangi su tokia žoliapjove negalėsite tinkamai apvažiuoti sodo baldų ar augalų. Įprastai itin mažoms vejoms yra rekomenduojamas 28 - 35 cm plotis, vidutinėms 35–40 cm ir didelėms nuo 40 iki 105 cm pjovimo pločio žoliapjovės, kurios padės atlikti reikiamą darbą kaip įmanoma efektyviau.

 

Atsižvelkite į vejapjovės tipą

Žoliapjovės gali būti kelių tipų: mechaninės, elektrinės, benzininės ir vejapjovės robotai. Pasirinkimas – tikrai nemažas, tad kaip žinoti, kuris iš jų jūsų teritorijai yra reikalingiausias bei tinkamiausias? Kad būtų aiškiau, aptarkime kiekvieną iš šių tipų. Kaip galima suprasti iš pavadinimo, mechaninės vejapjovės veikimas yra pagrįstas mechanine varomąja jėga, tad ji reikalauja nemažai fizinių pastangų. Ji idealiai tinka itin mažoms vejoms, kuriose nėra aukštos žolės. Elektrinės žoliapjovės pasižymi nedideliu triukšmingumu ir svoriu, taip pat jomis labai paprasta naudotis. Visgi, šios vejapjovės yra apribotos laidu, kadangi joms būtinas elektros lizdas, todėl didesnėms teritorijoms nebus itin geras pasirinkimas. Benzininės žinomos dėl savo galingumo, nemažo pjovimo pločio bei ilgaamžiškumo. Šie prietaisai puikiai tiks nelygiai ir didelei vejai. Kaip bebūtų, reiktų žinoti, jog jos yra gana sunkios bei reikalauja priežiūros. Ir galiausiai, vejapjovės robotai. Jos tiks įvairaus dydžio teritorijoms bei jas patogu naudoti, kadangi yra sutaupomas jūsų laikas - visą pagrindinį darbą šios žoliapjovės atliks už jus. Tačiau jos tinka ne visiems, kadangi greitai išsikrauna, o taip pat yra gana brangus pirkinys.

 

Patikrinkite vejapjovės kokybę

Žoliapjovė tikrai nėra tas prietaisas, kurį norėtųsi labai dažnai keisti. Būtent dėl to jos paieškoms reikėtų skirti pakankamai laiko bei išsirinkti kokybišką daiktą. Jokiu būdu neaukokite kokybės dėl kainos, kadangi nusipirkę pigesnę, tačiau nekokybišką vejapjovę, ją teks netrukus pakeisti nauja, kas galų gale kainuos dar brangiau. Rinkdamiesi atsižvelkite į žoliapjovės ratus. Galiniai ratai turėtų būti kiek didesni, jei norite, jog įsigytas prietaisas įveiktų ir sudėtingesnius ar nelygius paviršius bei kad būtų lengvai valdomas, manevringas. Be to, apžiūrėkite vejapjovės korpusą – jis turėtų būti pagamintas iš metalo arba iš kokybiškos plastmasės. Pasidomėkite ir prietaiso galingumu. Nors reguliariam žolės pjovimui puikiai gali tikti ir mažesnio galingumo žoliapjovės, visgi, jei dar nežinote, kas kiek laiko pavyks pjauti žolę, geriau jį rinkitės galingesnį.

 

Pagalvokite, ar jums bus reikalingos papildomos funkcijos

Žoliapjovės turi ir tam tikras papildomas funkcijas, kurios gali palengvinti žolės pjovimą. Jos tikrai nėra būtinos, tačiau be galo naudingos. Viena iš jų – skirtingos pjovimo aukščio padėtys. Kaip žinia, kuomet veja yra nupjaunama per trumpai, tai gali turėti neigiamą poveikį jai. Tokiu atveju ji nebeatrodys sveikai ir estetiškai, pakeis spalvą, išretės. Taip pat itin trumpoje žolėje net greičiau plinta piktžolės. Tad būtent dėl to labai svarbu nustatyti tinkamą pjovimo aukštį. Negana to, žoliapjovė gali turėti ir tokias papildomas funkcijas: mulčiavimą, surinkimą ir šoninį išmetimą, kas padės lengviau tvarkytis su nupjauta žole. Norėdami, jog visas procesas būtų dar lengvesnis, galite rinktis ir savaeigę žoliapjovę, kuri važiuoja pati ir taupo jūsų jėgas!

Rinkitės lengviausiai valdomą žoliapjovę

Paskutinis, tačiau tikrai ne mažiau svarbus aspektas, į kurį reikia atsižvelgti prieš įsigyjant žoliapjovę – įsitikinkite, jog ji yra lengvai valdoma ir patogi naudoti būtent jums. Jau minėjome žoliapjovės ratus, kurie daro didelę įtaką jos manevringumui, tačiau tai tikrai ne vienintelis faktorius, kuris tam turės įtakos. Kadangi ją naudosite tikrai dažnai, vejapjovę turi būti lengva įjungti, valdyti ir nustatyti norimas funkcijas joje. Taip pat nesirinkite per sunkios žoliapjovės, kadangi priešingu atveju per daug išvargsite ir žolės pjovimas taps tikrų tikriausia kančia. Apibendrinant, reiktų paminėti, jog vejapjovę patariama rinktis pagal savo norus ir poreikius, kadangi tik jūs geriausiai žinote, kokių jos funkcijų ir savybių jums reikia. Didelį šių prietaisų pasirinkimą geriausia kaina galite rasti toolsta.lt internetinėje parduotuvėje.

 

Reklama

Dėmesio! Kalba netaisyta. Redakcija už pateiktą informaciją neatsako

 

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 203 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,