Mano Gargždai



Bendrovės „Klaipėdos vanduo“ darbuotojų talkos rezultatai – miškas išvalytas nuo asbesto

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
AB „Klaipėdos vanduo“ nuotr. AB „Klaipėdos vanduo“ nuotr.

Bendrovė „Klaipėdos vanduo“ prisijungė prie visame pasaulyje vykstančios švaros akcijos „River Cleanup“. Apie pusšimtis įmonės darbuotojų švarino III-ios vandenvietės prieigas šalia Vilhelmo kanalo ir Kairių miško.Per bemaž dvi valandas surinkta daugiau nei tona šiukšlių.

 

Pakrantėje ir miške mėtėsi ne tik pramogautojų paliktos šiukšlės – traškučių pakeliai, plastikiniai buteliai, taip pat padangos, automobilių sėdynės, rasta ir surinkta net keli šimtai kilogramų asbesto likučių.

„Talka III-oje vandenvietėje tai įmonės tradicija, kuri vyksta kiekvienais metais. Kaip žinia, daugiau nei 60 procentų Klaipėdos miesto gyventojų geriamasis vanduo yra ruošiamas iš Vilhelmo kanalo. Tokia vandenvietė yra unikali ir vienintelė tokia Lietuvoje. Todėl jaučiame pareigą ne tik tiekti švarų vandenį, bet tausoti bei saugoti gamtą, kuri mus aprūpina gyvybės šaltiniu – vandeniu“, – sako bendrovės „Klaipėdos vanduo“ generalinis direktorius Benitas Jonikas.

„River Cleanup“ akcija – tai Belgijoje gimusi idėja, kuri jau trečius metus vykdoma ir Lietuvoje. Idėja paprasta – gyventojus tą patį savaitgalį pakviesti visame pasaulyje susitelkti upių ir kitų vandens telkinių bei pakrančių valymui, taip užkertant kelią atliekų patekimui į vandenynus.

„Raginame visus gyventojus aktyviai prisidėti prie šios akcijos jau šį savaitgalį minint Tarptautinę aplinkos apsaugos dieną, tausoti gamtą ir kasdien prisidėti prie jos išsaugojimo. Nes tik mes patys esame atsakingi už tai, kokioje aplinkoje augs mūsų vaikai ir kokią gamtą išsaugosime ateities kartoms“, – sako bendrovės „Klaipėdos vanduo“ generalinis direktorius Benitas Jonikas.

Kiekvienais metais prie šios švaros akcijos jungiasi šimtai tūkstančių gyventojų.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 253 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,