Mano Gargždai



Regatoje vėją pagavo mergaitės (fotogalerija)

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Agnės Bukartaitės nuotr. Agnės Bukartaitės nuotr.

Savaitgalį Drevernoje vykusiose „Klaipėda Jazz Dancer“ buriavimo varžybose geriausiai sekėsi jauniausioms mergaitėms. Bendroje „Optimist“ jachtų klasės grupėje pirmąją vietą iškovojo klaipėdietė Liepa Jonuškaitė, antroje ir trečioje liko neringiškės Mariya Shramkova ir Ema Raudytė.

 

U12 ir U16 grupėse plaukiantiems berniukams šį kartą teko tenkintis prastesnėmis pozicijomis lentelėje, mergaitės jiems nepaliko jokių šansų. Tiesa, derėtų pasakyti, jog geriausi penki „Optimist“ klasės U16 jaunuoliai yra išvykę į Italiją ruoštis Pasaulio „Optimist“ jachtų klasės buriavimo čempionatui Gardoje.

„Lazer 4.7“ klasėje neįveikiama buvo klaipėdietė Ema Kuodytė, vienintelė mergina iš penkių sportininkų startavusių šioje klasėje. Tarp septynių „Lazer Radial“ buriuotojų geriausias buvo Patrikas Tamašauskas (Klaipėdos raj.).

„Buriavimas yra ištvermės sportas ir šį kartą ištverme visų lenktynių metu pasižymėjo jauniausios, U12 grupėje plaukiančios mergaitės, taip pat dideliu atotrūkiu nuo vaikinų „Laser 4.7“ jachtų klasėje beveik visas lenktynes baigusi Ema Kuodytė. Tikimės, kad šie rezultatai bus tarsi žadintuvo signalas mūsų berniukams,“ – sakė buriavimo mokyklos „Žiemys“ direktorė Agnė Dalangauskienė.

Per dvi dienas buvo surengtos aštuonios lenktynės, kuriose dalyvavo 33 sportininkai iš Nidos, Šiaulių ir Klaipėdos. Visą savaitgalį sąlygos buriuoti buvo idealios – Kuršių mariose pūtė lengvas vėjas, o saulę retai užstodavo debesys. Regatos organizatoriai, Klaipėdos krašto buriavimo mokykla „Žiemys“ džiaugiasi, jog šios varžybos, rengiamos jau septynerius metus, yra populiarios, į jas atvyksta sportininkai iš kitų Lietuvos miestų.

Dėkodamas jaunimui ir treneriams už puikias varžybas kompanijos „Dancer“ atstovas Jonas Krivickas įteikė prizus ir priminė, kad buriniai laivai ir elektriniai autobusai yra genami žaliosios energijos – vėjo, todėl populiarinant šį sportą atsiranda ypač prasmingi ryšiai, kurių svarbiausias – švaresnis ir draugiškesnis pasaulis.

Klaipėdos krašto buriavimo mokykla „Žiemys“ kitą savaitgalį gins Klaipėdos jaunųjų buriuotojų garbę Elektrėnuose rengiamame Lietuvos Respublikos jaunučių ir jaunimo buriavimo čempionate.

 

Agnės Bukartaitės nuotraukos:

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 358 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,