Mano Gargždai



Papievių šeima trynukų gimimą vadina stebuklu

Įvertinkite šį įrašą
(31 balsai)
Tomas ir Anželina Papieviai su sūneliais Danieliumi, Kasparu ir Vakariu bei augintiniu Mončiu. R. Rapalienės nuotr. Tomas ir Anželina Papieviai su sūneliais Danieliumi, Kasparu ir Vakariu bei augintiniu Mončiu. R. Rapalienės nuotr.

Pastaraisiais metais gandrai Klaipėdos rajono gyventojams buvo dosnūs – net kelios šeimos susilaukė trynukų. Triguba laimė metų pradžioje aplankė ir gargždiškių Anželinos bei Tomo Papievių šeimą. Jiems gimė trys berniukai – Kasparas, Danielius ir Vakaris. Maždaug po 600 gramų svėrę mažyliai jau grįžo namo, kur džiaugiasi artimųjų meile ir rūpesčiu.

 

Anželina Papievienė pasakojo, kad trynukai gimė gerokai anksčiau laiko, tad net tris su puse mėnesio jie augo ir stiprėjo Kauno klinikose.

„Berniukai gimė sausio 6 dieną. Jei tai būtų buvęs vienas vaikas, būtų turėjęs gimti gegužės pradžioje – praėjusį penktadienį. Gydytojai kalbėjo, kad būtų gerai vaikelius išnešioti bent iki 30 savaitės, idealiausiu atveju – iki 34. Mūsų mažyliai gimė 23 savaičių. Vienas svėrė 640, kitas – 610, trečias – 590 gramų“, – prisiminė Anželina.

Trynukų mama teigė, kad priežastis, kodėl berniukai gimė taip anksti, nenustatyta.

„Kaip tik prieš Naujuosius pasitikrinome, viskas buvo gerai. O sausio 4 dieną prasidėjo pilvo skausmai. Berniukai gimė natūraliai, atsisakėme Cezario pjūvio, nes tokiems mažiems vaikams, natūralus gimdymas – daug geriau. Tiesiog anksčiau į pasaulį pasibeldė Kasparas, o paskui save atsivedė ir brolius. Nubėgo Kasparo vandenys ir prasidėjo gimdymas. Taigi gimė trys sūnūs Trijų karalių dieną. Pirmagimiui ir išrinkome vieno iš karalių – Kasparo – vardą. Stambiausią ir aktyviausią naujagimį pavadinome Danieliumi, Vakariui vardą išrinko vyras“, – kalbėjo Anželina.

Mažieji gargždiškiai su mama augo Kauno klinikose, kol išmoko valgyti bei savarankiškai kvėpuoti. Prieš Velykas šeima iš ligoninės grįžo namo. Dabar berniukai jau gerokai sustiprėję. Danielius sveria virš 3 kilogramų, mažesni broliukai – 2 kilogramus ir 700 gramų bei 2 kilogramus ir 600 gramų. Jie laiko galvytes, jas pasuka, o kai kurias funkcijas atlieka kaip laiku gimę vieno mėnesio vaikai.

„Nors berniukams jau keturi mėnesiai, reikėtų skaičiuoti taip, kad jie – ką tik gimę. Gestacinį amžių, kaip sako gydytojai, jie turėtų pasivyti iki pirmojo gimtadienio. Aišku, teks daug dirbti. Reikės masažų, mankštų, lankytis baseine. Daug visko reikės, tik mūsų valstybei nelabai tokie vaikai rūpi. Viskas kainuoja, o motinystės išmoka viena. Pavyzdžiui, baseinų Gargžduose nėra, teks važiuoti į Klaipėdą, kur užsiėmimas vienam vaikui kainuoja apie 30-40 litų. Aišku, sportuosime ir namuose“, – sakė Anželina.

Pasidomėjus, kaip spėja suktis, moteris sakė neįsivaizduojanti, ką reikėtų veikti su vienu vaiku. Be to, jai labai padeda vyras Tomas: ir sauskelnes keičia, ir mažylius maudyti padeda, kitus darbus atlieka.

Paprašyta prisiminti, kokia buvo reakcija sužinojus, kad šeima laukiasi trijų kūdikių, Anželina pasakojo, kad nuostabos tikrai būta.

„Iš pradžių gydytojai manė, kad bus vienas vaikas, bet kito patikrinimo metu pamatė tris. Vyras pasiūlė daktarei patikrinti ultragarso aparatą – gal sugedo. Ši pažiūrėjo dar kartą – viskas veikia gerai. Grįžę namo pagalvojome, kad gal taip ir geriau. Vienu ypu visus užauginsime. Galbūt nebus lengva, visgi ne vienas vaikas, čia visiems reikia dėmesio“, – mąstė Anželina.

Staiga daugiavaike tapusi šeima patiria nemažai ir išlaidų. Per mėnesį apie 1 000 litų atsieina sauskelnės ir mišinukai, nes berniukus tenka primaitinti. Trisdešimt kelių vienetų sauskelnių pakuotė išgaruoja per pusantros dienos. Be to, mažylius kas savaitę reikia vežti pasitikrinti pas Kauno medikus.

Tačiau šeima dėl to nesijaudina, tvirtina, kad, jei reikės, geriau patys kažko atsisakys.

„Jie yra stebuklas. Didžiausias ir dar trigubas džiaugsmas“, – pabrėžė Anželina.

 

R. Rapalienės nuotraukos:

 

2 komentarai

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 221 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,