Mano Gargždai



Gargždų turguje – pirmosios lietuviškos braškės, kaina per dieną nukrito pora eurų

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Lietuviškų braškių kilogramas ketvirtadienį Gargždų turguje kainavo 6 Eur. A. Rimkuvienės nuotr. Lietuviškų braškių kilogramas ketvirtadienį Gargždų turguje kainavo 6 Eur. A. Rimkuvienės nuotr.

Saulėtą ketvirtadienio rytą Gargždų turguje netrūko prekeivių. Jau nuo šios savaitės čia galima ir įsigyti pirmųjų lietuviškų braškių. Ketvirtadienį jų kaina buvo 6–7 Eur už kilogramą.

 

Kaip pasakojo viena prekybininkė, pirmąsias Lietuvoje užaugintas uogas į Gargždų turgų atvežė vakar, jų kaina buvo 8 Eur už kg, tad prekyba vyko vangiai. Šiandien kaina jau krito, tikimasi, kad gyventojai nepraleis progos paskanauti šių pirmųjų raudonšonių, atvežtų iš Rietavo savivaldybės.

Pasiteiravus, ar gyventojai prioritetą skiria lietuviškoms braškėms, ar atvežtoms iš Graikijos, kurių kaina – 3,5 Eur už kg, prekeivė buvo atvira: „Priklauso nuo piniginės storio.“

Ji teigė, kad nemažai pirkėjų įsitikinę, kad tiek iš tolimųjų kraštų atvežtos, tiek lietuviškos uogos yra vienodai tręšiamos, tad dažnai perka tas, kurių kaina žemesnė.

Šią savaitę prasidėjusi lietuviškų braškių prekyba prie didžiojo prekybos centro „Maxima“ Gargžduose, ten dar vakar už kilogramą buvo prašoma 9 Eur.

Praėjusiais metais už pirmąsias lietuviškas braškes Gargžduose taip pat buvo prašoma panašiai – 7–10 Eur už kg.

 

Braškių kainos Gargždų turguje:

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 268 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,