Mano Gargždai



Jaunieji buriuotojai garsina kraštą

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Buriavimo mokyklos ,,Žiemys" atstovai. Mokyklos nuotr. Buriavimo mokyklos ,,Žiemys" atstovai. Mokyklos nuotr.

Visą balandžio mėnesį Klaipėdos krašto buriavimo sporto mokyklos „Žiemys” auklėtiniai dalyvavo trijuose Europos taurės etapuose – Prancūzijoje, Šveicarijoje ir Italijoje.

 Treneris Algis Patašius: „Mūsiškių startus Marselyje vertinu teigiamai, nes po daugiau kaip pusmečio pertraukos aplenkti tuos, kurie buriavo ir žiemą, neįmanoma.

Visas keturias dienas šioje Viduržemio jūros pakrantėje buvo labai sudėtingi vėjai, jie sukiojosi labai smarkiai ir be sistemos, todėl apgalvoti ir įvykdyti strateginius distancijos buriavimo uždavinius buvo beveik neįmanoma“.

Geriausiai sekėsi Laser Radial klasėje startavusiems Rokui Rudgalviui ir Kotrynai Kneižytei. Jiems abiems tai buvo pirmos rimtos varžybos šioje klasėje, nes dar pernai jie abu buriavo Laser 4.7 klasėje.

Marselyje šioje klasėje varžėsi 184 dalyviai. Rokas ir Kotryna paskutinę dieną pateko i sidabrinį laivyną ir galutinėje įskaitoje užėmė atitinkamai 90 ir 108 vietas. Kristupas Mažonas su Robertu Urbonavičiumi paskutinę dieną buriavo „bronziniame” laivyne ir galutinėje įskaitoje užėmė atitinkamai 136 ir 145 vietas.

Olimpinėje Laser Standard klasėje plaukęs Marius Žemgulis aplenkė 7 dalyvius ir užėmė 38 vietą tarp 45 dalyvių.

„Beje, varžybas apkartino vagystė, kai po vienos nakties neradome beveik pusės išdžiaustytų specialių buriuotojiškų rūbų, nors organizatoriai ir skelbė, kad yra ir apsauga, ir stebėjimo vaizdo kameros. Buvo gan vėsoka, tad buriuotojams teko rengtis kasdieniniais rūbais...“ – prisiminė treneris.

„Po šių varžybų vykome į Luganą, kur sudalyvavome sekančiame Europos taurės etape. Dėl vėjo stokos įvyko tik trys plaukimai. Čia iškovojome tris pirmas vietas jaunimo grupėse. Standard klasėje Marius Žemgulis kol kas bendroje įskaitoje - 7, o grupėje iki 19 metų - pirmas. Viso 33 dalyviai.

Radial klasėje Rokas Rudgalvis bendroje įskaitoje - 5, o grupėje iki 19 metų - pirmas tarp vaikinų; Kotryna Kneižytė bendroje įskaitoje  - 24, o tarp merginų iki 17 metų - pirma. Neblogai sekėsi Robertui Urbonavičiui, kuris yra 28 vietoje bendroje įskaitoje, o tarp vaikinų iki 17 metų - 7.  Nepasisekė šįkart Kristupui Mažonui, gerai buriavusiam Marselyje; čia jis tarp „autsaiderių“. Viso Laser Radial klasėje startavo 59 dalyviai.

Kitame Europos taurės etape Malcesine, kur vėl laukė sudėtingos vėjo sąlygos (lietus,silpni vėjai) ir daug dalyvių geriausiai iš mūsiškių sekėsi mūsų „sunkiasvoriui“ Kristupui, kuris, plaukdamas „sidabriniame
„ laivyne pagerino keliomis vietomis savo poziciją ir bendroje įskaitoje Laser Radial klasėje užėmė 80 vietą iš 197 dalyvių. Geras rezultatas šešiolikmečiui.

Rokas Rudgalvis nukrito pora vietų ir užėmė 83 vietą. Kitas šešiolikmetis Robertas Urbonavičius, buriavęs paskutinę dieną „bronziniame“ laivyne bendroje įskaitoje liko 153 vietoje.

Moterų Laser Radial klasėje, kur varžėsi iš viso 67 buriuotojos, gerai buriavo šešiolikmetė Kotryna Kneižytė, kuriai šis sezonas pirmas šioje moterų olimpinėje klasėje. Šiandien ne visiškai sugebėjusi „pažaboti“ tokio stiprumo vėją, ji bendroje įskaitoje iškovojo gerą 32 vietą, o merginų grupėje iki 17 metų - 4.

Kiek blogiau sekėsi Mariui Žemguliui, kuris pirmą kartą šį sezoną startuoja vyrų olimpinėje Laser Standard klasėje. Jis užėmė 54 vietą tarp 83 dalyvių. Ši regata jam - vertinga patirtis prieš ISAF jaunių Pasaulio čempionatą Portugalijoje, kur jis atstovaus Lietuvos jauniams, Laser Radial klasėje.

Gegužės viduryje laukia viena iš svarbiausių regatų namuose - Lietuvos buriavimo taurė.

Esame dėkingi pagrindiniam remėjui - Klaipėdos Jūrų uosto direkcijai, Klaipėdos miesto ir rajono savivaldybėms už galimybę dalyvauti net trijuose Europos taurės etapuose: Prancūzijoje, Šveicarijoje ir Italijoje.

 

Apie mokyklą

VŠĮ Klaipėdos krašto buriavimo sporto mokykla „ŽIEMYS“ įsteigta 2013 m. ir nuo gegužes 2 dienos pradėjo savo veiklą. Mokyklos steigėjai yra Klaipėdos miesto savivaldybė, Klaipėdos rajono savivaldybė ir Klaipėdos miesto jūrinis buriuotojų klubas.

Šiuo metu mokyklą lanko virš 30 vaikų. Jų tarpe turime Lietuvos rinktinės narių ir labai perspektyvių sportininkų, kuriuos treniruoja 3 kvalifikuoti treneriai. Artimiausioje perspektyvoje planuojamas vaikų skaičius 50-70.

Mokykla bazuojasi Drevernos pramoginių laivų prieplaukoje, kur vaikams yra sudarytos sąlygos saugiai treniruotis.

 

Akimirkos iš varžybų - dalyvių nuotraukose:

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 66 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,