Mano Gargždai



Abiturientai tikrinasi istorinio mąstymo gebėjimus – vyksta istorijos egzaminas

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Asociatyvi ŠMSM nuotr. Asociatyvi ŠMSM nuotr.

Šiandien virš 8,5 tūkst. abiturientų laikys istorijos valstybinį brandos egzaminą. Šiais metais istorijos egzaminą pasirinko beveik 400 kandidatų mažiau nei praėjusią egzaminų sesiją. Pernai laikiusiųjų skaičius siekė 8942. Klaipėdos rajone šį egzaminą rinkosi laikyti 65 mokiniai.

 

 

Egzamino užduotis susideda iš dviejų dalių. Pirmoji dalis – klausimai su pasirenkamaisiais atsakymais, tai yra pateikiami keturi pasirenkamieji atsakymai, iš kurių vienas yra teisingas. Antrąją dalį sudaro atviro tipo klausimai pagal pateiktus istorijos šaltinius. Po 50 procentų užduočių sudarys pasaulio istorijos bei Lietuvos istorijos temos. Egzamine bus pateikiamos užduotys, susijusios su vidurinių ir naujųjų amžių bei naujausiosios istorijos įvykiais, reiškiniais, datomis, sąvokomis bei asmenybėmis, jų vertinimu.

„Istorijos ugdymu siekiama, jog mokiniai įgytų gebėjimų per praeitį suprasti dabartį, suvoktų savąją tapatybę ir naudotųsi įvairia istorine informacija kasdieniniame gyvenime. Istorijos ugdymosi tikslas yra ne tik datų ar faktų žinojimas, bet ir istorinio mąstymo ugdymasis. Naudojant istorinį mąstymą galima suprasti Lietuvos visuomenės raidos Europos kontekste tendencijas ir savo kaip piliečio identitetą“, – teigia Nacionalinės švietimo agentūros direktorė Rūta Krasauskienė.

Maksimalus taškų skaičius už teisingai atliktą egzamino užduotį yra 100. Mokiniai, pasiekę egzamino išlaikymo taškų ribą, laikomi egzaminą išlaikiusiais. Preliminari egzamino išlaikymo riba sudaro 40 proc. egzamino užduoties bendrojo kurso klausimų taškų sumos. Egzamine ji būtų 16 taškų.

Egzaminas truks 3 val. 15 min. Atsižvelgiant į orų prognozes, egzaminų centrai stengsis užtikrinti patalpų vėdinimą ar ventiliavimą, taip pat pagal galimybes parūpinti geriamojo vandens. Kandidatams galima ateiti su oro sąlygas atitinkančia apranga, atsinešti vandens.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 247 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,