Mano Gargždai



Mažieji kretingališkiai sėmėsi įspūdžių vasaros poilsio stovykloje „100 žingsnelių...“

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Kretingalės pagrindinės mokyklos nuotr. Kretingalės pagrindinės mokyklos nuotr.

Birželio 17–23 dienomis Kretingalės pagrindinės mokyklos 1–4 klasių mokiniai dalyvavo vaikų vasaros poilsio stovykloje „100 žingsnelių...“. Mažieji stovyklautojai visas 5 dienas aktyviai keliavo ir pažino mūsų bei aplinkinių rajonų ypatingas vietas, muziejus, grožėjosi nepakartojama gamta, mėgavosi vandens pramogomis, dalyvavo edukacijose.

 

Iškilmingas vasaros poilsio stovyklos atidarymas įvyko Plateliuose. Vaikai apsilankė Žemaitijos nacionaliniame parke esančioje Šaltojo karo ekspozicijoje; kitą dieną lankėsi populiariausiame kurorte pajūryje – Palangoje. Ten ne tik mėgavosi Baltijos jūros bangomis, grožėjosi miesto botanikos parku, bet ir apsilankė nuotaikingame iliuzijų name.

Grįžusius į mokyklą mokinius pasitiko bendruomenės pareigūnė Asta Zbarauskienė, kuri papasakojo apie saugų elgesį kelyje važiuojant dviračiais ir paspirtukais. Trečioji stovyklos diena persikėlė į Mosėdį – vieną gražiausių, tvarkingiausių, labiausiai turistų lankomų Žemaitijos miestelių, dar vadinamu „Akmenų sostine“. Vaikiai susipažino su parko medžiais, gėrėjosi ten esančių akmenų istorija, dalyvavo edukacijoje „Mineralas juvelyrikoje ir mano papuošalas“.

Mokiniai taip pat lankėsi Kintų Vydūno kultūros centre ir susipažino su pirmųjų laivų istorija ir vėtrungių simbolika. Turėjo galimybę sukurti net ir savo vėtrungėlę. Ventės rago ornitologinėje stotyje aplankė muziejų, stebėjo informacinį filmuką apie paukščių žiedavimą, apžiūrėjo ekspoziciją.

Paskutinę vasaros poilsio stovyklos dieną vaikai laiką leido pramogaudami Gargžduose. Kino teatre „Minija“ žiūrėjo nuotaikingą filmuką „Triušis Piteris 2: pabėgimas“. Apsilankė Klaipėdos zoologijos sode, kuriame šiandien yra apie 200 vienetų gyvūnų. Šią kolekciją sudaro per 150 rūšių, iš kurių nemažai yra įtrauktos į Lietuvos ir Tarptautinę raudonąsias knygas. Pilni įspūdžių ir gerų emocijų mažieji stovyklautojai išmargino mokyklos kiemą nuotaikingais aitvarais ir pasinėrė į ilgąsias vasaros atostogas.

Vaikų vasaros ir poilsio stovykla yra finansuojama Klaipėdos rajono savivaldybės lėšomis.

 

Mokyklos nuotraukos:

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 269 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,