Mano Gargždai



Pasiskiepiję rajono gyventojai dalyvaus loterijoje: galės laimėti ir skrydį oro balionu, ir elektrinį paspirtuką

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Asociatyvios nuotr. Asociatyvios nuotr.

Klaipėdos rajonas vakcinacijos nuo koronaviruso žemėlapyje – blyškus. Anot rajono mero Broniaus Markausko, skiepijimo tempai iš tiesų nėra džiuginantys – pagal paskiepytų žmonių skaičių mūsų savivaldybė šalyje – trečia nuo galo. Statistikos departamento duomenimis, čia bent vieną vakcinos dozę gavo 35,5 proc. gyventojų, kai šalies mastu šis procentas beveik 10 procentinių punktų didesnis – 44,44 proc. Siekiant paspartinti vakcinaciją, Savivaldybė seka Marijampolės pavyzdžiu ir organizuoja loteriją.

 

Lauks net 84 prizai, bendra prizinio fondo vertė – iki 5 tūkst. eurų

Loterija vyks liepos 5–15 dienomis. Joje galės dalyvauti visi Klaipėdos rajono savivaldybės gyventojai nuo 12 metų amžiaus, kurie pasiskiepys Gargždų skiepijimo centre pirmąja bet kuria iš 4 turimų vakcinų doze.

Norintys dalyvauti loterijoje turės užpildyti anketą, nurodydami vardą, pavardę, skiepijimo datą. Visos anketos bus metamos į loterijos dėžę. Laimėtojai bus traukiami liepos 16 d. tiesioginės transliacijos per Savivaldybės „YouTube“ kanalą metu.

Prizus laimėtojai galės atsiimti nuo liepos 19 iki rugpjūčio 5 d.

Iš viso Klaipėdos rajono gyventojams atiteks 84 prizai.

Prizai:

4 dviračiai;

4 skrydžiai oro balionu 2 asmenims;

4 elektriniai paspirtukai;

8 čekiai į knygyną po 20 eurų;

12 pakvietimų važiuoti su kartingais 3 asmenims;

40 asmenų po 2 pakvietimus į filmą kino teatre „Minija“;

12 pakvietimų į Gargždų krašto muziejų (1 pakvietimas 5 asmenų grupei).

„Atrodo darome viską, bandome ir geruosius pavyzdžius kopijuoti, bet rezultatai nedžiugina, nusprendėme pabandyti dar vieną priemonę – loteriją. Žinome, kad yra skeptiškai nusiteikusiųjų, bet vakar teko girdėti Marijampolės mero komentarą – mano, kad tai paskatina kai kuriuos žmones. Ne tuos, kurie yra kategoriškai nusiteikę, ne antivakserius, bet tuos, kurie abejoja ar atideda rudeniui“, – mintimis dalinosi Klaipėdos rajono meras B. Markauskas.

Anot jo, nuspręsta prizus dovanoti ne vienam asmeniui, bet keliems, taip esą bus patraukliau, į skrydį oro balionu ar kino teatrą, kartingus laimėtojas galės pasikviesti savo šeimos narį ar draugą.

Pasiteiravus, kada loterija būtų laikoma sėkminga, meras sakė, kad matant dabartinius skaičius ir tai, kad vakcinacijos tempas mažėja, tai, kad sustotų šis mažėjimas, jau būtų sėkmė.

„Džiaugtumės, kad palyginus su prieš tai buvusia savaite atėjusių pasiskiepyti padaugėtų 10 proc. Tada galvotume, kad loteriją reikėtų pratęsti. Gaila, kad tenka imtis tokių priemonių, kad ir kaip būtų skaudu tiems, kurie pasiskiepijo ir nedalyvauja jokiose loterijose. Pasiskiepijo, nes yra sąmoningi ir suvokia, kad taip reikia daryti“, – kalbėjo meras.

Pasak jo, loterijos priziniam fondui iš Savivaldybės biudžeto ketinama išleisti 4–5 tūkst. eurų, tiksli suma bus aiški, kai bus baigiami vykdyti pirkimai.

Pasiteiravus, ar neatsirado įmonių, norinčių neatlygintinai prisidėti prie tokios iniciatyvos, B. Markauskas sakė, kad į verslo atstovus nesikreipė.

Jo teigimu, sveikintina, kai pačios įmonės skatina savo darbuotojus skiepytis, suteikdamos papildomas atostogas ar skirdamos išmokas, tačiau, jeigu atsirastų įmonių pasiūlymų dėl dalyvavimo loterijoje, jie visada yra laukiami.

 

Įsteigs ir mobilų autobusiuką

Po loterijos organizavimo Klaipėdos rajono savivaldybė ketina ir toliau bandyti didinti vakcinacijos tempus – planuojama į plačiai išsidėsčiusi rajoną paleisti autobusiuką su mobilia skiepijimo komanda.

„Jau esame paruošę autobusiuką, kuris važiuos per rajoną ir siūlys žmonėms galimybę pasiskiepyti jų gyvenamojoje teritorijoje. Be abejonės, neatsisakome ir „gyvųjų“ eilių, penktadieniais esame pailginę Gargždų skiepijimo centro darbo laiką iki 19 valandos, kad žmonėms būtų kuo patogiau“, – informavo mero patarėjas Jevgenijus Bardauskas.

Nors savaitgalį mobilūs skiepijimo autobusai lankėsi Klaipėdos rajono šventėse – Drevernoje ir prie Eketės piliakalnio, pastebėta, kad šios priemonės ne itin pasiteisino.

Pavyzdžiui, prie Eketės piliakalnio mobiliame autobusiuke buvo paskiepyti 3 gyventojai. Sėkmingesnė buvo Nacionalinio kraujo centro organizuota skiepijimo akcija Dituvos turguje, kuomet „Janssen“ vakcina paskiepyta apie 300 asmenų.

„Žinoma, kiekvienas atėjęs pasiskiepyti yra gerai. Nėra sėkmingos tos akcijos, žmonės per šventes, keista, bet linkę alaus bokalą ar kokteilį išgerti, rekomenduojama po skiepo to nedaryti, kai kam tai sutrukdo“, – pasvarstymais apie skiepijimą švenčių metu dalinosi rajono vadovas.

Jis užsiminė, kad bendradarbiaujama ir su prekybos centrais, vaistinėmis, kur yra dalinami informaciniai lankstinukai apie vakcinaciją.

Taip pat yra svarstoma, kaip ir kituose miestuose, atidaryti mobilų skiepijimo punktą prie prekybos centro.

„Nenoriu būti skeptikas, viską ką darome – su viltimi, kad suveiks. <...> Atrodo, kad darome viską, o kodėl taip sunkiai vyksta, kiekvienas turi savo paaiškinimą“, – kalbėjo meras.

Meras pateikė ir statistiką, kiek kokios amžiaus grupės gyventojų Klaipėdos rajone yra vakcinuota. Vangiausiai skiepijasi jaunesnio amžiaus gyventojai, pavyzdžiui 16–24 metų amžiaus grupėje paskiepyta apie 34 proc., 25–34 m. – 33 proc. gyventojų. Vyresnėje amžiaus grupėje pasiskiepijusių asmenų yra daugiau: 65-69 m. – 62 proc., 70–74 m. – 62 proc., 75–79 m. – 60 proc. Neseniai prasidėjusi vaikų nuo 12 metų vakcinacija taip pat vyksta neaktyviai – paskiepyta apie 4 proc. šios grupės asmenų.

„Birželio 29 dieną pirma vakcinos doze buvo paskiepyta 50 žmonių, 279 gyventojai gavo antrą skiepą. Tai labai maži skaičiai, bet panaši tendencija yra visoje Lietuvoje. Tikslas – bent pristabdyti tą mažėjimą“, – žiniasklaidos atstovams ketvirtadienio rytą sakė mero patarėjas J. Bardauskas.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 246 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,