Mano Gargždai



Kodėl dantų implantacija yra naudinga ir kada ją rinktis?

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Asociatyvi nuotr. Asociatyvi nuotr.

Dantų problemos kamuoja tikrai didelę dalį Lietuvos ir ko gero viso pasaulio žmonių. Pernelyg didelė dalis populiacijos šias problemas ignoruoja iki tol, kol jų padariniai pasidaro sunkiai pataisomi ir visai sugadina šypseną ir/ar žandikaulį. Daug kas nuolat kalba apie tokias paslaugas, kaip dantų implantacija, plombavimas, protezavimas ir t.t., tačiau tikrai nedaug kas žino, kada jos reikalingos ir naudingos. Norėtume trumpai papasakoti apie tai, kas yra danties implantacija ir kada ją vertėtų rinktis.

 

Kas yra dantų implantacija?

Trumpiausiu įmanomu būdu, kaip galime paaiškinti, tai dantų implantacija yra procedūra, kurios metu į jūsų žandikaulį įdedamas implantas, kurio tikslas – išlaikyti dantų protezus. Dantų implantacija leidžia apsisaugoti nuo dantų netekimo arba pašalinti to padarinius ir vėl džiaugtis komfortiška kasdienybe bei gražia šypsena.

Be abejonės, šią procedūrą atlieka tik kvalifikuoti odontologai, kurie turi atidžiai įvertinti jūsų burnos sveikatą ir būklę, kad būtų priimtas teisingiausias sprendimas. Neretai implantai dedami (įsriegiami) į tą vietą, iš kur ką tik pašalintas dantis ir tos pačios procedūros metu, paprasčiausiai ant implanto pritvirtinamas laikinas dantis. Tai būtų momentinė implantacija, kuri leidžia nė dienos nebūti be danties ar kelių dantų. Tiesa, yra ir kitų dantų implantacijos būdų, pvz., „All-on-4“ metodika.

 

Ką verta žinoti apie „All-on-4“ dantų implantavimo metodiką?

Tai yra bene populiariausia ir viena iš pažangiausių implantacijos technikų pasaulyje. Šiuo būdu atliekama dantų implantacija ne tik, kad efektyvi, bet yra ir ilgaamžis sprendimas. Pagrindinis privalumas yra tas, jog su „All-on-4“, nereikia kaulo priauginimo ir galima atstatyti visus (beveik be išimčių) žandikaulio dantis. Po procedūros įdedami laikini dantys, kurie neišimami bei leidžia džiaugtis pilnaverčiu kasdieniu komfortu.

„All-on-4“ yra unikali implantų dėjimo metodiką, kurią sukūrė portugalų medicinos specialistas Paulo Malo. Jo patentuota technologija dabar yra naudojama beveik visame pasaulyje ir yra, ko gero milijonai žmonių, kurie patenkinti ir gali vėl džiaugtis visiška pilnatve bei gražia šypsena būtent dėka „All-on-4“.

Ši metodika nėra pritaikoma visur. Tik kvalifikuoti ir licencijuoti medicinos specialistai gali pritaikyti šią technologiją ir leisti pacientams išsaugoti efektyvią kramtymo funkciją. Visaverčio gyvenimo turbūt neįsivaizduojate be sveikos šypsenos ir galimybės kramtyti maistą? Dėl to negalima delsti ir pajutus pirmuosius signalus verta kreiptis į odontologus, kad šie apžiūrėtų dantis ir patartų, kaip spręsti bėdas. Kuo mažiau delsite, tuo paprasčiau ir veiksmingiau išspręsite problemas!

 

Kada reikalinga implantacija?

Apie implantacijos reikalingumą kalbėti galima tik tuomet, kai tai nustato jūsų odontologas. Kiekvieno žmogaus atvejis yra skirtingas, todėl negalima sakyti, kad būtent „A“ ar „B“ atveju implantacija yra geriausias pasirinkimas. Kaip ten bebūtų, po apžiūros jūs patys vis tiek turėsite priimti sprendimą, tačiau, jeigu situacija yra tokia, kad be implantacijos sunku gyventi pilnavertį gyvenimą, tikrai rezervuokite laiką procedūros atlikimui.

Vos vieno vizito metu, jeigu rinksitės „All-on-4“ metodiką, Privati Praktika odontologijos klinikoje bus sumontuoti laikini vainikėliai, kurie leis džiaugtis visaverčiu gyvenimu. Net ir laikini vainikėliai užtikrins gražią šypseną ir leis valgyti minkštą maistą. Po to, kai gijimo procesas pasibaigia, klinikoje laikini vainikėliai bus pakeisti nuolatiniais. Pastarieji protezai yra itin atsparūs, ilgaamžiai, patikimi ir puikiai atrodantys. Bet koks diskomfortas, kurį jautėte iki implantacijos, turėtų likti praeityje. Toks ir yra šios procedūros tikslas – atkurti gražią jūsų šypseną ir leisti gyventi komfortiškai. Tačiau tik odontologas profesionalas gali nustatyti, kuomet ši procedūra yra reikalinga.

 

Reklama

Dėmesio! Kalba netaisyta. Redakcija už pateiktą informaciją neatsako

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 273 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,