Mano Gargždai



Lietuvos jaunių šachmatų lygos varžybose kovojo ir rajono atstovai

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Sporto centro nuotr. Sporto centro nuotr.

Pajėgiausi BĮ „Sporto centras“ jaunieji šachmatininkai dalyvauja „Lietuvos jaunių lygos-2021“ varžybose. Lietuvos jaunių lyga – tai sudėtingas kompleksinis projektas. Varžybos vykdomos visų metų eigoje, 4 etapais, su atrankomis kiekviename etape, o pabaigoje – su finaliniu etapu.

 

Atrankoje į pirmąjį etapą galėjo dalyvauti visi 2000–2009 metų gimimo Lietuvos jaunieji šachmatininkai. Pagal iškovotus rezultatus, pirmas 24 vietas užėmę dalyviai buvo padalinti po aštuonis į tris grupes – A, B ir C.

Pirmi du etapai vyko šių metų kovo–balandžio mėnesiais nuotoliniu būdu, chess.com platformoje. Po pirmojo etapo atrankos į C grupės varžybas sugebėjo patekti Dovydas Spevak, kuris pirmame etape buvo ketvirtas ir išsilaikė grupėje. Mat, pagal nuostatus, po kiekvieno etapo dvi paskutinės A ir B grupių vietos iškrenta į žemesnę grupę, o iš C grupės iškrentama į atranką.

Po antrojo etapo Dovydas Spevak jau pakilo į B grupę, o į C sugebėjo prasibrauti Arvydas Žiūra. Trečiojo etapo atrankoje į C grupę pateko Domas Andrijauskas, o keliems šachmatininkams negalint dalyvauti etape, eilė pasislinko ir laimė nusišypsojo dar dviem gargždiškiams – broliams Danieliui bei Domantui Antužiams.

Trečiasis etapas jau vyko gyvai, liepos 4 d. Šiauliuose, Sporto centro „Dubysa“ šachmatų patalpose. Tarp 24 dalyvių buvo net 5 gargždiškiai. Tiesa, pagal reitingus jie neprilygo daugumai dalyvių ir buvo grupių apatinėse dalyse.

Nepaisant to, Sporto centro atstovai kovėsi įnirtingai, nors ir po nedaug, bet vis tiek rinko taškus. C grupėje kovoję Domantas Antužis bei Domas Andrijauskas surinko po 2,5 taško iš 7 galimų ir išsilaikė grupėje. Tuo tarpu Danieliui Antužiui su Arvydu Žiūra (abu surinko po 2 taškus) kito etapo varžybas teks pradėti nuo atrankos.

B grupėje kovojęs Dovydas Spevak su 2 taškais iš 7 galimų buvo tarp grupės autsaiderių, ir tik vėliau paaiškės, ar teks jam nusileisti į C grupę, ar pavyks išsilaikyti tarp B grupės dalyvių.

Trečiame jaunių lygos etape Dovydas Spevak savo greitųjų šachmatų reitingą pakėlė per 11 punktų, Arvydas Žiūra – per 12, Danielius Antužis – per 4. Vadinasi, naudos buvo. O kur dar patirtis kovojant su labai pajėgiais varžovais.

Ketvirtasis lygos etapas nusimato rugpjūčio mėnesio antroje pusėje. Jame pajėgiausi gargždiškiai vėl ruošiasi dalyvauti.

 

Sporto centro nuotraukos:

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 418 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,