Mano Gargždai



Lenkijos stendinio modeliavimo konkurse – medaliai gargždiškiams

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
P. Sungailos nuotr. P. Sungailos nuotr.

Praėjusį savaitgalį Lenkijoje, Baltstogės vaivadijos miestelyje Čarna Bialostocka vyko VI visos Lenkijos kartoninių modelių konkursas, kuriame pristatyti ir Gargždų vaikų ir jaunimo laisvalaikio centro stendinio modeliavimo ir „Vaivorykštės“ gimnazijos atstovų darbai.

 

Gargždų jaunimas „šlavė“ tik pirmas vietas: Paulius Trakšelis nugalėjo laivų modelių kategorijoje (batiskafas „Trieste“), o Paulius Prišmontas – kosminių modelių kategorijoje (raketa „Gemini-Titan“ II GTIV). Jonė buvo nepralenkiama vikšrinės technikos kategorijoje (1939 rugsėjo lenkiška šarvuota technika), o Mindaugas Dembinskas – aviacinių modelių kategorijoje (sraigtasparnis PAH-2 „Tiger“). Beje, už šį modelį Mindaugas dar apdovanotas Bielsko miesto modeliuotojų klubo „Kartonowy Tur“ jaunimo Grand Prix.

Dvi pirmas vietas – ratinės technikos (BMW „Procar“) ir architektūros modelių (Vesterplatės švyturys) kategorijose laimėjo „Vaivorykštės“ gimnazijos moksleivis Liutauras Grigonis. Jo mokytojas Evaldas Venckauskas iš viso laimės kūdikis: 4 modeliai – 4 prizai (skirtingai nuo jaunimo amžiaus grupių, suaugusių modeliai nebuvo skirstomi vietomis – jie laimėjo po 3 nominacijas vienoje kategorijoje. Taigi, Evaldas laimėjo ratinės karinės technikos (GAZ-66), architektūros (Drezdeno Frauenkirchė), figūrėlių (centurionas Proksimas) ir neklasifikuotų modelių (šiukšlių konteineris) modelių kategorijose.

Gargždų vaikų ir jaunimo laisvalaikio taurę „Jaunimas – jaunimui“ laimėjo modeliuotojas iš Lenkijos miesto Kolo Piotr Kwiatkowski su lenkų minininko ORP „Slasak“ modeliu – puikus, kruopščiai suklijuotas ir šiek tiek pasendintas laivo modelis, galintis varžytis kai kuriuose konkursuose ir su suaugusių modeliuotojų modeliais.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 224 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,