Mano Gargždai



Jūros šventę planuojanti Klaipėda pateko į raudoną COVID-19 zoną

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Ritos Gečiūnaitės/delfi.lt nuotr. Ritos Gečiūnaitės/delfi.lt nuotr.

Jūros šventę jau šį savaitgalį planuojanti Klaipėda tapo pirmuoju didžiuoju miestu Lietuvoje po ilgo laiko vėl patekusiu į raudoną COVID-19 zoną. Antradienį pateiktais Statistikos departamento duomenimis, Klaipėdos miesto savivaldybė viršijo 100 atvejų ribą 100 tūkst. gyventojų per 14 dienų rodiklį, tad pasiekė raudoną C1 zoną.

 

Antradienį pateiktais duomenimis, Klaipėdos mieste 100 tūkst. gyventojų per 14 dienų tenka 109 atvejai, teigiamų tyrimų dalis per 7 dienas siekia 2,1 procento. O viršijus 150 naujų atvejų ribą 100 tūkst. gyventojų per 14 dienų ribą – bus pasiektas raudona C2 zona.

 

Ragino užtikrinti saugumą

Premjerė Ingrida Šimonytė ragina organizatorius ir Klaipėdos savivaldybę užtikrinti gyventojų saugumą savaitgalį vyksiančioje Jūros šventėje.

Premjerė pirmadienį spaudos konferencijoje sakė suprantanti, kad ši šventė klaipėdiečiams yra svarbi, tačiau kvietė organizatorius įvertinti ir masiniame renginyje kylančias rizikas plisti koronavirusui.

„Šventės organizatoriai taip pat turi suprasti, kad nepaisant to, jog renginiai vyksta lauke, vis dėlto yra didelis masiškumas, daug žmonių kelia ir tam tikras papildomas rizikas, ypač Klaipėdos regione, kur, deja epidemiologinė situacija yra blogesnė negu daugelyje kitų savivaldybių“, – tvirtino I. Šimonytė.

Ji teigia apie tai šeštadienį šnekėjusi su Klaipėdos meru Vytautu Grubliausku.

„Aš manau, mes su meru sutarėme, kad organizatoriai imsis tų priemonių, kurių galima imtis tokiose aplinkybėse, šventėje, kuri yra iš esmės atvira visiems žmonėms, kurie nori dalyvauti, ir priminti žmonėms apie jų pačių atsakomybę saugotis, taip pat ten, kur yra įmanoma, įgyvendinti kažkokias papildomas kontrolės priemones“, – sakė Vyriausybės vadovė.

Jūros šventė Klaipėdos vyks penktadienį–sekmadienį, epidemiologai nerimauja, kad masiniai žmonių susibūrimai, net ir siekiant užtikrinti saugumo rekomendacijas, gali padidinti koronaviruso plitimo riziką.

Per praėjusią parą Lietuvoje nustatytas 101 naujas koronaviruso atvejis, nuo šios ligos naujų mirčių nefiksuota, antradienį pranešė Statistikos departamentas. Naujų mirčių nenustatoma penktą dieną iš eilės.

14 dienų naujų atvejų skaičius 100 tūkst. gyventojų pakilo iki 34,3, teigiamų diagnostinių testų dalis per parą ūgtelėjo iki 1,2 procento.

Šalyje atlikti 5 989 molekuliniai (PGR) ir 4 189 antigeno tyrimai dėl įtariamo koronaviruso.

Iš viso Lietuvoje nuo pandemijos pradžios COVID-19 susirgo 279 tūkst. 914 žmonių, iš jų tebesergančių per parą padaugėjo iki 894. Nuo šios ligos iš viso mirė 4404 žmonės, tiesiogiai ir netiesiogiai su COVID-19 siejamos 8 998 mirtys.

 

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 209 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,