Mano Gargždai



Spektaklis „Atžalynas“ atkeliauja į Gargždus

Įvertinkite šį įrašą
(2 balsai)
Rytoj gargždiškiai turės galimybę pamatyti legendinį K. Binkio „Atžalyną“, kurį režisavo žinomas Lietuvos režisierius J. Vaitkus. Dmitrij Matvejev nuotr. Rytoj gargždiškiai turės galimybę pamatyti legendinį K. Binkio „Atžalyną“, kurį režisavo žinomas Lietuvos režisierius J. Vaitkus. Dmitrij Matvejev nuotr.

Noras aukotis, pasitikėjimas, tikėjimas gyvenimu ir kitais žmonėmis, tikroji garbė – gargždiškiai ir miesto svečiai rytoj turės galimybę prisiminti šias ir kitas vertybes. Gegužės 9-ąją 18 valandą Gargždų kultūros centre bus rodomas Lietuvos nacionalinio dramos teatro spektaklis „Atžalynas“.

 

Kazio Binkio „Atžalynas“ žinomas ir jaunam, ir senam. Jį statė ne vienas teatras, spektakliai rodyti ir kitose Baltijos šalyse. Pirmą kartą 1940 m. spalio 17 d. „Atžalynas“ buvo suvaidintas tuometiniame Vilniaus miesto teatre.

Naują režisūrinę versiją žiūrovams pasiūlė Jonas Vaitkus, žinomas režisierius 2004 m. Nacionalinės premijos laureatas.

Spektaklyje vaidina ne tik patyrę aktoriai, bet ir Lietuvos muzikos ir teatro akademijos vaidybos kurso studentai. J. Vaitkus yra sakę, kad „Atžalynas“ šiandien scenoje gali būti kaip pavasarinis lietus.

J. Vaitkaus „Atžalyne“ vaidina: Diana Anevičiūtė, Vytautas Anužis, Rimantas Bagdzevičius, Saulius Balandis, Aidas Barkauskas, Edgar Bechter, Remigijus Bučius, Povilas Budrys, Neringa Bulotaitė, Adrija Čepaitė, Jolanta Dapkūnaitė, Ieva Delininkaitytė, Dovilė Karaliūtė, Petras Kuneika, Viktorija Kuodytė, Eglė Lekstutytė, Gabrielė Malinauskaitė, Karolis Matuliauskas, Dalia Michelevičiūtė, Julius Paškevičius, Indrė Pivoriūtė, Rasa Rapalytė, Eglė Raustė, Ramutis Rimeikis, Arūnas Sakalauskas, Gediminas Sederevičius, Ramunė Skardžiūnaitė, Arūnas Smailys, Artūr Svorobič, Adelė Teresiūtė, Žilvinas Tratas, Martynas Vaidotas, Eglė Valadkevičiūtė, Justas Vanagas, Arūnas Vozbutas ir Justė Zinkevičiūtė.

Spektaklio scenografė – Lauryna Liepaitė, kostiumų dailininkė – Dovilė Gudačiauskaitė, kompozitorius – Algirdas Martinaitis.

Kazys Binkis – lietuvių poetas, rašytojas, žurnalistas bei dramaturgas. Jis pasirašinėjo slapyvardžiais K. Alijošius, K. Papilietis, Kazys, Kazys Roviejietis, Nedarbininkas, Neklaipėdietis, Nelatvis, Nepartyvis, Ras Desta, Riza Chanas. Poezijos burtininku vadinamas autorius paliko ryškų pėdsaką lietuvių literatūroje.

K. Binkio „Atžalyne“ pasakojama apie be kaltės apkaltintą dorą jaunuolį. Net ir susidūręs su sunkumais, niekinamas aplinkinių žmonių, vaikinas neišsižada savo vertybių, toliau tiki gyvenimu ir kitais. Dramoje atspindimos vertybės, kurios šiandien ne vieno yra pamirštos ir jų taip trūksta.

 

Spektaklio afiša:

atzalynas

srtfondasteatras

 

Spektaklio akimirkos Dmitrij Matvejev nuotraukose:

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 330 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,