Mano Gargždai



Akcijos „Atliekų vežimas“ rezultatai: surengtas 71 reidas, patikrintos 603 transporto priemonės

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Aplinkos apsaugos departamento nuotr. Aplinkos apsaugos departamento nuotr.

Per mėnesį trukusią akciją „Atliekų vežimas“ Aplinkos apsaugos departamento pareigūnai surengė 71 reidą ir patikrino 603 transporto priemones, iš kurių 4 vykdė tarpvalstybinius ir 107 vietinius atliekų vežimus. Akcijos laikotarpiu nustatyti 23 pažeidimai.

 

Aplinkos apsaugos departamentas, efektyvindamas kontrolę ir vykdydamas atliekų vežimo pažeidimų prevenciją, kad atliekos būtų vežamos pagal teisės aktuose reglamentuojamą tvarką (t. y., kad atliekų vežėjas turėtų atliekų vežimą lydinčius dokumentus, oficialų vežėjo statusą ir mokėtų mokesčius), surengė aplinkosauginę akciją „Atliekų vežimas“. Per reidus buvo stabdomos transporto priemonės ir tikrinami gabenant atliekas reikalingi dokumentai, apžiūrimi vežami kroviniai.

„Per mėnesį trukusią akciją AAD valdybos patikrino daugiau nei 600 transporto priemonių, 111 jų vežė atliekas. Kadangi buvo nustatyti 23 pažeidimai, esame tikri, kad tokios akcijos pasiteisina – mūsų tikslas, kad tokių pažeidimų apskritai neliktų“, – sako Aplinkos apsaugos departamento Atliekų tvarkymo kontrolės skyriaus vedėja Jurgita Malskaitienė.

Dažniausi pažeidimai buvo susiję su neužpildytais atliekų vežimo važtaraščiais, neuždengtu tentu. Pasitaikė ir nelegalių atliekų vežimo atvejų, taip pat kai kurie transporto vairuotojai neturėjo lydraščio ar, patikrinus vežėją, buvo nustatyta, kad GPAIS sistemoje nevedama apskaita ir kt.

„Tokio pobūdžio akcijos itin svarbios nusižengimų prevencijai: mūsų tikslas – ne tik bausti ar užkirsti kelią galimiems pažeidimams, bet ir skatinti laikytis aplinkos apsaugos įstatymų ir veiklą vykdyti pagal visus reikalavimus“, – sako J. Malskaitienė.

Prie šios aplinkosaugininkų akcijos prisijungė ir kitų tarnybų pareigūnai bei specialistai.

Vilniaus valdyboje surengta 10 reidų. Patikrintos 55 transporto priemonės – iš jų 3 vykdė tarptautinius vežimus, 40 – vietinius. Nustatytas vienas pažeidimas – lydraštyje nurodytos atliekos nesutapo su vežamomis atliekomis.

Utenos valdyboje surengti 8 reidai. Patikrintos 85 transporto priemonės, 4 iš jų vykdė vietinius atliekų vežimus. Per patikrinimus pažeidimų nenustatyta.

Panevėžio valdyboje surengta 16 reidų. Patikrintos 156 transporto priemonės, 33 iš jų vykdė vietinius atliekų vežimus. Per reidus nustatyta pažeidimų.

Vienoje transporto priemonėje per patikrinimą nustatytas fizinis asmuo, vykdantis neteisėtą plastiko atliekų (buferių) surinkimą ir vežimą.

Per kitus patikrinimus nustatyta neatitikimų atliekų vežimo važtaraštyje ir GPAIS lydraštyje, vežamos atliekos neatitiko nurodytųjų. Taip pat aptikta, kad bendrovė, turinti vykdyti atliekų darytojo apskaitą, to nedaro.

Per reidus aplinkosaugininkai nustatė pažeidimų dėl nevedamos GPAIS apskaitos, taip pat aptiko neteisėtą metalo laužo supirktuvę.

Marijampolės valdyboje surengti 7 reidai. Patikrintos 223 transporto priemonės, iš jų 5 vykdė vietinius vežimus. Pažeidimų nenustatyta.

Klaipėdos valdyboje surengta 10 reidų. Patikrintos 137 transporto priemonės, iš jų 119 vykdė vietinius vežimus. Nustatytas vienas pažeidimas – asmuo, gabendamas atliekas, neturėjo lydraščio.

Alytaus valdyboje surengtas 1 reidas. Patikrinta viena transporto priemonė, vykdanti tarptautinį atliekų vežimą. Pažeidimų nenustatyta.

Kauno valdyboje surengti 8 reidai, patikrintos 77 transporto priemonės, iš jų 25 vykdė vietinius vežimus. Nustatyti 5 pažeidimai. 4 susiję su neužpildytais atliekų važtaraščiais ir nepritvirtintais tentais.

Dar vienas pažeidimas užfiksuotas remiantis atliekų tvarkymo reglamentuojančių teisės aktų reikalavimų nevykdymu, kai atliekos buvo surinktos ir gabenamos neturint teisės užsiimti tokia veikla.

Šiaulių valdyboje surengta 10 reidų. Nustatyta 10 pažeidimų.

Visą birželį buvo vykdoma tiek tarpvalstybinių, tiek vietinių atliekų vežimo keliuose pažeidimų prevencija. Kad užkardytų atliekų vežimą nesilaikant teisės aktų reikalavimų, aplinkosaugos pareigūnai tikrino atliekų pakrovimo ir iškrovimo vietas, transporto priemones.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 416 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,