Mano Gargždai



Skiepų kabinetas Gargžduose ilgina darbo laiką

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Asociatyvi redakcijos archyvo nuotr. Asociatyvi redakcijos archyvo nuotr.

Pasiskiepyti vakcina nuo COVID-19 ligos bus paprasčiau ir dirbantiems gyventojams. Gargždų šeimos medicinos klinika (Tilto g. 2) ilgina skiepų kabineto darbo laiką. Nuo kitos savaitės vakcinuotis panorę gyventojai čia bus priimami nuo 8 val. ryto iki 19 valandos vakaro.

 

Kaip registruotis skiepui?

Registruotis vakcinai Gargždų PSPC, kaip ir iki šiol, galima per bendrą registracijos sistemą 1808.lt, Gyventojai, neturintys galimybės užsiregistruoti internetu, gali skambinti į registratūrą šiais telefonų numeriais Gargžduose: (8 46) 42 80 03, (8 46) 45 20 03.

Gyventojai, negalintys atvykti į skiepijimo vietas dėl negalios, gali kreiptis į savo šeimos gydytoją. Galima atvykti ir be išankstinės registracijos.

Gyventojai, esant komplikuotai ar neaiškiai situacijai dėl skiepijimosi, gali kreiptis telefonais (8 46) 45 38 17, (8 46) 45 27 42.

Atvykus į Gargždų PSPC Šeimos medicinos kliniką (Tilto g. 2) nereikia registruotis, o eiti tiesiai į 121 kabinetą (procedūrų kabinetą) 1-ame aukšte.

Kitose rajone veikiančiose asmens sveikatos priežiūros įstaigose norintys pasiskiepyti gyventojai gali tai padaryti be išankstinės registracijos bet kurio vizito pas šeimos gydytoją metu. Užtenka tik pareikšti norą pasiskiepyti.

Gyventojus paskiepyti Gargždų PSPC gali ir kitose vietose – darbovietėse, socialinių paslaugų įstaigose ir pacientų namuose, tik būtina iš anksto susiderinti su įstaiga telefonu (8 46) 45 38 17.

Klaipėdos rajonas pagal susirgimų skaičių jau yra pavojingoje, raudonojoje zonoje – koronavirusu serga 76 gyventojai. Rajone paskiepyta 40,8 proc. gyventojų, visoje Lietuvoje šis rodiklis siekia 50,1.

Nedidelis procentas pasiskiepijusių asmenų yra viena iš priežasčių tolesnės COVID-19 ligos ir jos atmainų plitimui. Ateityje tai gali lemti skiepams dar labiau atsparių atmainų atsiradimą. Todėl įvairių įmonių darbuotojai, pavieniai gyventojai kviečiami būti atsakingais ir skiepytis, kad virusas nustotų plisti tarp žmonių, o susirgusieji galėtų išvengti sunkių ar net mirtinų komplikacijų.

„Kitą savaitę gausime šiuo metu tarp gyventojų itin populiarios „Jannsen“ vakcinos siuntą. Šios vakcinos imunitetui susidaryti užtenka vieno skiepo. Tad norintys greičiau gauti Galimybių pasą, galės rinktis ir šią vakciną“, – sako Klaipėdos rajono savivaldybės Ekstremalių situacijų operacijų centro vadovė Rasa Petrauskienė.

 

Persirgus koronavirusu pakanka ir vieno skiepo

Gera žinia ir persirgusiems COVID-19 liga. Imunitetui palaikyti pakanka vienos bet kurios vakcinos dozės. Tokie asmenys skiepijami ne anksčiau kaip po 150 dienų nuo COVID-19 ligos (koronaviruso infekcijos) diagnozės patvirtinimo, išskyrus šiuos atvejus, kai skiepijama dviem dozėmis:

- jei asmens sprendimu atlikus IgG antikūnų tyrimą po COVID-19 ligos (koronaviruso infekcijos) diagnozės patvirtinimo dienos praėjus ne mažiau kaip 21 dienai, IgG antikūnai nenustatomi;

- gydytojo sprendimu asmenims, kuriems taikomas sisteminis imunosupresinis gydymas ar yra nustatytas imunodeficitinis sutrikimas;

- esant objektyvioms aplinkybėms ir asmeniui pageidaujant būti vakcinuotam pagal dviejų dozių vakcinavimo schemą.

 

Registrų centras sėkmingai atliko techninius pakeitimus, todėl tokie asmenys galės gauti Galimybių pasą bei ES Skaitmeninį COVID pažymėjimą ir bus laikomi vakcinuotais pagal pilną vakcinavimo schemą. Vis dėl to, gyventojai, planuodami vykti į kitą šalį, turėtų pasitikrinti, kokia tvarka dėl skiepijimo taikoma toje šalyje.

Jei COVID-19 liga patvirtinta ne PGR tyrimo rezultatu, o greituoju antigeno testu – asmuo, norėdamas gauti ES Skaitmeninį COVID pažymėjimą, turės vakcinuotis dviem „Comirnaty“, „Spikevax“, „Vaxzevria“ vakcinos dozėmis arba „Janssen“ vakcina. Tačiau Galimybių pasas tokiais atvejais bus išduodamas jau po pirmosios dozės.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 259 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,