Logo
 Spausdinti šį puslapį

Turintiems simptomų, būdingų COVID-19 ligai, testus galės atlikti šeimos gydytojai

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Asociatyvi Pixabay nuotr. Asociatyvi Pixabay nuotr.

Išaugus testavimo poreikiui, vietų mobiliame punkte itin trūksta asmenims, turintiems simptomų, būdingų COVID-19 ligai. Laiku neatlikus tyrimo ir nediagnozavus ligos, beveik neįmanoma valdyti koronaviruso plitimo. Vietų trūksta ir profilaktiniams testams dėl darbo. Todėl nuspręsta didinti testavimosi apimtis, o turinčių simptomų asmenų testavimą pavesti atlikti šeimos gydytojams.

 

Ekstremaliųjų situacijų operacijų centro siūlymu Klaipėdos rajono savivaldybės administracijos direktorius visoms rajono asmens sveikatos priežiūros įstaigoms nepriklausomai nuo jų pavaldumo pavedė nuo rugpjūčio 9 d. organizuoti tyrimus PGR metodu asmenims, kurie turi bent vieną simptomą, būdingą koronavirusui, ir jiems per savaitę nepavyksta užsiregistruoti tyrimui Karštojoje linijoje 1808.  

Tad, jei jaučiate bent vieną COVID-19 ligai būdingą simptomą, tačiau per savaitę laiko negalite užsiregistruoti tyrimui mobiliame punkte – kreipkitės į savo šeimos gydytoją dėl ištyrimo ir diagnozės nustatymo.

Taip pat plečiamos ir profilaktinio testavimosi apimtys. Nuo rugpjūčio 16 d. mobiliame punkte bus dirbama trimis pamainomis, todėl atsiras daugiau vietų profilaktiniams testams atlikti. Šiuo metu testo reikia laukti kelias dienas ar savaites, kartais tenka vykti ir į kitas savivaldybes.

Primename, kad labiausiai apsaugoti save ir aplinkinius bei išvengti nepatogumų, kylančių dėl privalomo testavimosi padeda skiepijimasis. Vakcina yra nemokama. Užsiregistruoti skiepijimui galite per 1808.lt arba be išankstinės registracijos atvykti skiepytis į bet kurį pirminės sveikatos priežiūros centrą Klaipėdos rajone.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,