Mano Gargždai



Ministrė Bilotaitė: riaušės yra nusikaltimas, o už nusikaltimus yra baudžiama

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Vidaus reikalų ministerijos nuotr. Vidaus reikalų ministerijos nuotr.

Šiandien vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė, Policijos generalinis komisaras Renatas Požėla, Viešojo saugumo tarnybos vadas Ričardas Pocius ir generalinė prokurorė Nida Grunskienė pateikė antradienio įvykių prie Seimo ir Rūdninkų poligone vertinimus.

 

„Dalis žmonių buvo suklaidinta. Jie atvyko išreikšti savo poziciją dėl valdžios sprendimų. Tai kiekvieno piliečio teisė, kurios niekas neginčija. Tačiau tai, kas vyko vakar vėlai vakare – smurto veiksmai prieš policijos pareigūnus, prieš valstybės turtą – rodo, kad šio renginio tikslai buvo visai kiti. Riaušės yra nusikaltimas, o už nusikaltimus yra baudžiama. Už tai, kas vyko vakar prie Seimo, atsakingi riaušių organizatoriai ir dalyviai. Atsakomybės už tai jie neišvengs“, – teigia vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė.

Ministrė padėkojo pareigūnams, kurie vakar stojo ginti visuomenės, taip pat užtikrinti viešąją tvarką, o vėliau dar ir nukentėjo.

„Mes manome, kad neramumai Rūdninkų poligone tuo pat metu nėra atsitiktinumas, o iš anksto suplanuota ir gerai organizuota akcija prieš valstybę, siekiant destabilizuoti padėtį, sukelti riaušes. Tai labai naudinga mūsų nedraugams“, – pažymėjo ministrė

Kaip spaudos konferencijos metu informavo Viešojo saugumo tarnybos (VST) vadas gen. Ričardas Pocius, vakar tuo pačiu metu kilo du riaušių židiniai – Rūdninkų poligone ir prie Seimo. Viešojo saugumo tarnybos vadas pridūrė, kad situaciją tarnyba atrėmė kartu su policija, buvo atstatyta viešoji tvarka. Riaušių metu nukentėjo šeši viešojo saugumo tarnybos pareigūnai, suniokotos aštuonios transporto priemonės.

Spaudos konferencijoje kalbėjo ir policijos generalinis komisaras Renatas Požėla. Jis paaiškino, kad antradienį vykęs protestas buvo iš dviejų dalių.

„Turėjome renginį iš dviejų dalių – pirmoji renginio dalis praėjo ir baigėsi vienu scenarijumi, nors mes analizuojame visą filmuotą medžiagą, pasisakymus ir kitus veiksmus bei jų atitikimą galiojantiems teisės aktams. Kitoje dalyje pamatėme visai kitą vaizdą. Matant, kad situacija eskaluojasi, buvo priimtas sprendimas pasirengti specialiai policijos operacijai“, – sakė R. Požėla.

Jis paaiškino, kad buvo įvertintos galimos grėsmės. Anot generalinio komisaro nukentėjo apie 20 policijos pareigūnų.

Generalinė prokurorė Nida Grunskienė patvirtino apie du pradėtus ikiteisminius tyrimus.

„Yra sudaryta prokurorų tyrimo organizavimo ir vadovavimo grupė, joje yra 6 prokurorai. Šiuo metu yra įteikiami pranešimai apie įtarimus šiems asmenims ir bus sprendžiamas klausimas dėl kardomųjų priemonių skyrimo“, – tyrimą dėl riaušių prie Seimo organizavimo komentavo N. Grunskienė.

Kitame ikiteisminiame tyrime dėl neramumų Rūdninkuose, pasak generalinės prokurorės, įtariamųjų kol kas nėra.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 363 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,