Mano Gargždai



Iškilmingai apdovanotas Gargždų miesto garbės pilietis

Įvertinkite šį įrašą
(2 balsai)
Simos Ulvikienės nuotr. Simos Ulvikienės nuotr.

Šiandien, Gargždams minint 768-ąjį miesto gimtadienį, Šv. arkangelo Mykolo bažnyčioje apdovanotas miesto garbės pilietis – ilgametis pedagogas, gargždiškis, miesto istorijos žinovas ir puoselėtojas Edvardas Cirtautas.

 

„Garbės pilietis Edvardas gyvenime galbūt neužėmė aukštų pozicijų, bet buvo būtent tas žmogus, šalia kurio būti buvo gera. Manau, kad Edvardas paliko daug meilės kitų žmonių širdyse, todėl šiandien suteikdami jam garbės piliečio vardą mes atiduodame miesto, rajono skolą šiam žmogui“, – sveikindamas nominantą kalbėjo Klaipėdos rajono savivaldybės meras Bronius Markauskas.

Susirinkusiesiems pristatydama E. Cirtauto veiklą bei nuopelnus, buvusi jo mokinė, Klaipėdos rajono laikraščio „Banga“ redaktorė Vilija Butkuvienė pedagogą apibūdino kaip kuklų, pareigingą, atsakingą, didžiulį autoritetą turėjusį žmogų: „Pradinių klasių mokytojas suteikė drąsos ir pasitikėjimo tiems, kurie pirmą kartą pravėrė mokyklos duris. Kaip svarbu yra turėti patikimą mokytoją – kuklus mokytojas kuklioje Gargždų mokykloje mokė ne tik abėcėlės ir matematikos, mokė įveikti iškilusius sunkumus, ugdė, o ne štampavo.“

Garbės piliečio pasveikinti atvyko ir vicemerė Ligita Liutikienė, Seimo narys Petras Gražulis, nominanto artimieji, draugai bei buvę mokiniai.

Edvardo Cirtauto kandidatūrą komisijai teikė Klaipėdos rajono laikraštis „Banga“ ir Gargždų kultūros centras. Sprendimas teikti siūlymą Garbės piliečio vardą skirti būtent E. Cirtautui komisijos narių buvo priimtas vienbalsiai.

Gargždų miesto garbės piliečio vardas suteikiamas už ypatingus nuopelnus Klaipėdos rajonui, Lietuvai, pasauliui. Gargždų miesto garbės piliečio vardo ženklai ir liudijimai įprastai įteikiami miesto gimtadienio metu. Garbės piliečio vardas suteiktas 28 kartą.

 

Biografijos faktai

E. Cirtautas gimė Gargžduose 1928 m. Pabaigęs mokyklą įstojo į Klaipėdos mokytojų institutą.

Daug metų dirbo pradinių klasių ir matematikos mokytoju tuometėje Gargždų vidurinėje mokykloje.

Su žmona Janina susilaukė keturių vaikų: 2 sūnų ir 2 dukterų. Dukros taip pat pasirinko pedagogių specialybes.

2003 m. buvo apdovanotas Lietuvos karaliaus Mindaugo 750-ties metų jubiliejaus ženklu.

2011 m. Edvardo ir Janinos Cirtautų šeimai buvo suteiktas Šeimos ambasadorių titulas.

 

Simos Ulvikienės nuotraukos:

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 245 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,