Mano Gargždai



Elektroninių parduotuvių nuoma: ar verta?

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Asociatyvi Pixabay nuotr. Asociatyvi Pixabay nuotr.

Dar visai neseniai internete atsiradusios elektroninių parduotuvių nuomos paslaugos sukėlė begalę kalbų tarp šio verslo atstovų. Vieni teigia, jog toks internetinių parduotuvių įgijimo bei valdymo principas yra tikrai patogus. Tuo tarpu kiti mano, jog daug labiau apsimoka investuoti į nuosavos internetinės parduotuvės kūrimą. Nuomonės gali skirtis ir tai yra visiškai normalu, tačiau kuris gi variantas vis dėlto turi daugiau potencialo bei yra naudingesnis verslo kontekste?

 

Elektroninė parduotuvė - modernus verslo įrankis, leidžiantis prekėmis ar paslaugomis prekiauti patogiai ne tik Lietuvoje, tačiau ir visame pasaulyje. Plačios internetinės prekybos galimybės kasmet vilioja tūkstančius verslo sėkmę išbandyti pasiryžusių žmonių. Dažniausiai šie žmonės ieško papildomos informacijos apie pačius įvairiausius internetinio verslo niuansus dar prieš pradedami pačią prekybą.

 

Elektroninių parduotuvių nuomos principas

Elektroninių parduotuvių nuoma – būdas, tinkantis vykdyti elektroninę prekybą išvengiant elektroninės parduotuvės kūrimo. Trumpiau tariant, elektroninių parduotuvių nuomos paslaugą vykdančios bendrovės pasirūpina pačia parduotuve, todėl belieka į ją tik įsikelti norimus produktus ir pradėti verslą. Iš pirmo žvilgsnio tai gali skambėti patraukliai, tačiau reikėtų turėti omeny, jog už šios paslaugos neretai slypi gana dideli mėnesiniai mokesčiai. Žinoma, dažniausiai tokias paslaugas teikiančios bendrovės pasirūpina net tik pačiu internetinės parduotuvė perdavimu, tačiau ir visai kitais niuansais, tokiais kaip automatizuotas sąskaitų-faktūrų išrašymas, įmokų rinkimo sistemos, kainų palyginimo integracija ir dar daugiau.

 

Apsipirkimas internetinėje parduotuvėje

 

Nors ši paslauga ir suteikia visus būtiniausius įrankius sėkmingam internetiniam verslui, vis dėlto ši paslauga vis tiek nėra itin populiari. Didžioji dalis žmonių į tokią paslaugą vis dar žiūri atsargiai. Žinoma, elektroninių parduotuvių nuoma tam tikrais atvejais tikrai gali būti gana naudingas būdas pradėti prekybą internetu. Deja, dažniausiai tokie atvejai pasitaiko tik tuomet, kai yra planuojama laikina ar net trumpalaikė tam tikrų prekių ar paslaugų prekyba. Tai reiškia, jog tokiais atvejais apie internetinę prekybą galvojantis asmuo dažniausiai turi ribotą prekių kiekį, kurį pardavęs, tęsti šio verslo neplanuoja.

 

Asmeninės elektroninės parduotuvės turėjimas

Turėti asmeninę bei nuosavą elektroninę parduotuvę pasirenka kur kas didesnė dalis šio verslo atstovų. Vieniems tokį jų sprendimą dažniausiai lemia suvokimas, jog asmeninės elektroninės parduotuvės turėjimas leidžia išlikti mažiau įpareigotam, tuo tarpu kitiems sprendimas turėti asmeninę elektroninės prekybos erdvę elementariai asocijuojasi su mintim, jog ši parduotuvė yra visapusiška jų nuosavybė.

Internetinių parduotuvių nuomą bei turėjimą galima lyginti ir su nekilnojamu turtu. Nuo seno yra žinoma, jog nekilnojamo turto nuosavybės įgijimas visuomet finansiškai reikalauja kur kas daugiau investicijų nei nuoma. Tačiau taip pat yra žinoma, jog laikui bėgant įgijimo metu išleisti pinigai atsiperka. Tuo tarpu nuomos procesas pradžioje nereikalauja praktiškai jokių investicijų, tačiau ilgainiui visų mėnesinių įmokų suma sudaro milžiniškas išlaidas, kurios, deja, taip ir negrįžta.

Dalis žmonių, pasirinkusių išbandyti elektroninės parduotuvės nuomos paslaugas dažniausiai nežino, jog asmeninės internetinės parduotuvės kūrimas šiandien jau yra tapęs gana paprastu bei greitą rezultatą suteikiančiu procesu. Tam didelę įtaką daro milžiniško populiarumo susilaukusios internetinių svetainių kūrimo platformos, leidžiančios sukurti elektroninę parduotuvę bei bet kokio kito pobūdžio interneto svetainę greitai bei paprastai. Turint omenyje, jog šių platformų veikimo principas yra pagrįstas paprastumu, galima drąsiai teigti, jog jomis gali naudotis ne tik patyrę svetainių kūrėjai, tačiau ir tie, kurie su internetinių svetainių kūrimo nieko bendro iki tol neturėjo.

 

Internetinės parduotuvės kūrimo procesas yra daug paprastesnis, nei daugelis mano

Internetinių svetainių kūrimo platformos yra puikus vis labiau tobulėjančių technologijų pavyzdys. Modernių bei inovatyvių sprendimų visuma leidžia ne tik sukurti pačią internetinę svetainę, tačiau ir patogiai ją valdyti. Tokio tipo platformos savyje turi integruotas turinio valdymo sistemas (CMS), kurios užtikrina galimybę valdyti parduotuvėje esantį turinį iš bet kur, kur yra internetas. Šiuos privalumus papildo ir techninės svetainių kūrimo dalies sprendimai, tokie kaip hostingo paslaugų užsakymas ar net domeno įregistravimas. Patogu, kuomet visi internetinės parduotuvės kūrimo etapai gali būti įgyvendinami vienoje vietoje, tiesa?

Panašu, jog šių platformų kūrėjai kruopščiai atliko visus namų darbus ir patį kūrimo procesą apgalvojo net iki pačių menkiausių smulkmenų. Patogus bei be galo intuityvus sistemos valdymas bei puslapių formavimas taip pat yra papildomas ir puikaus dizaino šablonų pasirinkimas. Šiuos šablonus kūrė profesionalūs dizaineriai, todėl tokio tipo internetinių svetainių kūrimo platformomis besinaudojantys žmonės gali būti tikri dėl patrauklaus puslapių pateikimo.

 

Internetinių svetainių kūrimas

 

Visgi nuomotis ar susikurti?

Kaina neretai tampa motyvu, lemiančiu internetinę parduotuvę planuojančio kurti žmogaus pasirinkimą. Kalbant apie skirtumą tarp internetinių parduotuvių nuomos ir kūrimo, kaina yra būtent tai, kas gali daryti bene didžiausią įtaką tokio tipo pasirinkimui. Internetines parduotuves nuomojančios bendrovės praktiškai visuomet savo paslaugas teikia už fiksuotą mėnesinį mokestį. Nors rinkoje tokių bendrovių yra tikrai ne viena, praktiškai visos jos siūlo skirtingus planus, kurie, akivaizdu, taip pat skiriasi ir kaina. Pagrindinius skirtumus tarp šių planų lemia papildomos naudos. Tai reiškia, jog brangesnį planą pasirinkęs asmuo galės naudotis papildomais privalumais, kurie galėtų padėti ne tik didinti pardavimus, tačiau taip pat būtų susiję ir su pačiu internetinėje parduotuvėje esančio turinio valdymu.

Visgi nereikėtų pamiršti, jog kiekviena papildoma nauda kainuoja vis didesnius pinigus, o mėnesinis mokestis metų pabaigoje sudaro tikrai nemenkas sumas. Tuo tarpu tie, kurie nusprendžia elektroninę parduotuvę susikurti patys, ne tik išvengia didelių mokesčių, tačiau taip pat gali priimti įvairius sprendimus, susijusius su elektroninės parduotuvės pokyčiais bei jų iniciavimu.

 

 

Reklama

Dėmesio! Kalba netaisyta. Redakcija už pateiktą informaciją neatsako

Susiję įrašai (pagal žymę)

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 249 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,