Mano Gargždai



Viskas, ką reikėtų žinoti apie dezinfekuojantį skystį rankoms

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Asociatyvi nuotr. Asociatyvi nuotr.

Dezinfekuojantis skystis rankoms yra bene svarbiausia prevencinė priemonė, kai kalbame apie apsisaugojimą nuo įvairių virusų. Žinoma, šį galima naudoti ne tik rankoms, bet ir paviršių valymui bei įvairių daiktų dezinfekavimui. Tačiau, kai parduotuvės siūlo tiek daug skirtingų produktų, gali būti sunku išsirinkti patį geriausią variantą. Tad, ką reikėtų žinoti apie dezinfekuojantį skystį?

 

Dezinfekuojančio skysčio naudojimas

Norėdami dezinfekuoti rankas, daugelis žmonių greičiausiai naudoja būtent muilą. Visgi, neturintiems galimybės to padaryti arba skubantiems puikia išeitimi gali būti ir dezinfekuojantis skystis. Kaip jį naudoti? Tai išties labai paprasta: užsipilkite priemonę ant rankų ir trinkite jas apie pusė minutės, kol skystis nudžius. Tačiau nepamirškite, jog per dažnai naudoti šio produkto negalima, kadangi jis itin sausina rankas ir gali stipriai jas pažeisti, todėl nuolat paįvairinkite dezinfekavimą su muilu. Be to, perteklinis skysčio vartojimas gali paskatinti kūną nebereaguoti į antiseptikus, o tai sukeltų dar daugiau problemų.

 

Skysčio poveikis rankoms

Greičiausiai daugelis naudojusių dezinfekuojantį skystį žino, jog šis labai sausina rankas. Norėdami to išvengti, turėtumėte ieškoti priemonės, kurios sudėtyje yra eterinių aliejų – taip ne tik apsaugosite save nuo virusų, tačiau ir padėsite rankų odai. Tai ypač aktualu vaikams bei žmonėms, kurie jau turi odos problemų. Bet kokiu atveju, kaip jau minėjome aukščiau – nepamirškite dezinfekuojančio skysčio karts nuo karto pakeisti muilu.

 

Dezinfekuojančio skysčio sudėtis

Norėdami įsigyti išties kokybišką dezinfekuojantį skystį, turėtumėte atkreipti dėmesį į jo sudėtį. Dažniausiai šioje būna bent 60 procentų etilo alkoholio, taip pat vandens ir glicerino. Pastarasis yra svarbus dezinfekuojančiam skysčiui sutirštinti. Kaip jau minėjome aukščiau, kai kurie produktai savo sudėtyje turi ir eterinių aliejų. Tad, norėdami apsaugoti savo rankas ir jausti malonesnį kvapą, galėtumėte pasirinkti būtent pastaruosius. Bet kokiu atveju, visuomet pirkite dezinfekuojantį skystį, kurio sudėtis atitinka pasaulio sveikatos organizacijos rekomendacijas, mat tik toks produktas bus išties naudingas kovojant su virusais. Tačiau nepamirškite, jog dezinfekuojantį skystį galite pasigaminti ir patys, tiesiog namuose.

 

Reklama

Dėmesio! Kalba netaisyta. Redakcija už pateiktą informaciją neatsako

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 343 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,