Mano Gargždai



Naujus mokslo metus švietimo įstaigos pasitiko atsinaujinusios

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Asociatyvi redakcijos archyvo nuotr. Asociatyvi redakcijos archyvo nuotr.

Kol moksleiviai mėgavosi vasaros atostogomis, Klaipėdos rajono švietimo įstaigose virė pasiruošimo naujiems mokslo metams darbai – remontuotos klasės, tvarkytos tiek vidaus, tiek lauko erdvės, įsigytos reikalingos priemonės.

 

Ugdymui ir laisvalaikiui – naujos priemonės

Pasak Klaipėdos rajono savivaldybės administracijos direktoriaus Justo Ruškio, labai svarbu užtikrinti ne tik puikią ugdymo kokybę, bet siekti, kad vaikai mokytųsi sutvarkytoje aplinkoje.

„Į mokyklas grįžę mokiniai jau, ko gero, pastebėjo pokyčių. Pavyzdžiui, Kretingalės pagrindinei mokyklai su dviem skyriais buvo skirta 76 tūkst. eurų. Už juos Kretingalės pagrindinės mokykloje suremontuotos patalpos – įrengta nauja priešmokyklinio ugdymo grupė, suremontuotas technologijų kabinetas ir įsigyti medžio darbams skirti baldai bei staklės. Taip pat įrengta gamtos mokslų laboratorijos klasė, atnaujinta dalis virtuvės įrangos“, – vardija Justas Ruškys.

Be to, už šias lėšas Girkalių skyriuje suremontuotas ūkinis pastatas: pakeista stogo danga, durys, pagrindiniame pastate perdažytos ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo grupių patalpos. O Kretingalės ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo skyriuje įsigyti 3 vaikų žaidimų aikštelės įrenginiai.

Priekulės Ievos Simonaitytės gimnazijoje kasmet stengiamasi atnaujinti pirmokų klases. Šiais metais jie pasitikti 3 suremontuotose klasėse, kuriose įrengtos pakabinamos lubos, LED apšvietimas, nauja grindų danga, įsigyta naujų baldų. Taip pat gimnazijoje atliktas ir kitų patalpų kosmetinis remontas, per vasarą sutvarkytas valgyklos kiemas, įrengta lietaus nubėgimo sistema.

„Nemažai darbų atlikta Endriejavo pagrindinėje mokykloje. Technologijų kabinete suremontuotos patalpos, įrengta virtuvėlė. O fizikos kabinete sutvarkyta siena bei pakabintas interaktyvus ekranas. Taip pat mokyklos laiptinėje atliktas kapitalinis remontas, atnaujinta dalis senos elektros instaliacijos, jau pastatyta ir viena iš dviejų lauko pavėsinių. Viena pavėsinė atnaujinta ir ikimokyklinės ir priešmokyklinių grupių teritorijoje. Čia įgyvendinta ir originalių idėjų – vietoje vienos pavėsinės pastatytas kupolinis šiltnamis, be to, vaikai jau gali naudotis įrengtu „basakojų taku“, – teigia Administracijos direktorius.

 

Tvarkė patalpas

Ikimokyklinė grupė įrengta Veiviržėnų Jurgio Šaulio gimnazijos Judrėnų Stepono Dariaus pagrindinio, pradinio, ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo skyriuje, atlikti ir smulkūs remonto darbai.

Dituvos pagrindinė mokykla dėmesį skyrė valgyklos įrengimui, remonto darbams, taip pat įrengtas nuotekų valymo įrenginys, šildymo sistema „oras–oras“, o mokyklos papildomame pastate sudėti langai.

Lapių pagrindinės mokyklos darželinukai jau džiaugiasi aikštele, kuri buvo įrengta vasaros atostogų metu. Be to, darželio grupėje ir Bendruomeniniuose vaikų globos namuose atliktas kosmetinis remontas.

Naujiems mokslo metams intensyviai ruošėsi ir Vėžaičių pagrindinė mokykla – atnaujino valgyklos salę, dažė vestibiulio sienas, atliko kitus reikalingus darbus.

Atsinaujino ir Klaipėdos rajono darželiai. Pavyzdžiui, Gargždų lopšelyje-darželyje „Naminukas“ 6 grupėse ir rūbinėlėse pakeisti šviestuvai, lauke rekonstruotos 5 pavėsinės. Kvietinių skyriuje suremontuota virtuvė, grupėse išlakuotos grindys, tvarkyta maisto perdavimo erdvė, salėje pakeistos grindys.

Gargždų lopšelyje-darželyje „Gintarėlis“ ne tik atlikti kosmetinio remonto darbai, bet ir rūsio patalpose įrengtas šaldymo kambarys.

„Žinoma, ir daugiau įstaigų, pasitelkdamos tiek Savivaldybės biudžeto lėšas, tiek, pavyzdžiui, tėvų paskirtus 1,2 proc. nuo gyventojų pajamų mokesčio, stengėsi bei tvarkėsi. Praėjusiais mokslo metais nemažai laiko moksleiviams teko mokytis namuose, tad džiugu, kad šį rudenį jie grįžo į jaukias klases ir grupes“, – sako Administracijos direktorius Justas Ruškys.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 110 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,