Mano Gargždai



Pritarta Metų mokytojų premijų skyrimui

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Romanas Rimkevičius, Stefanija Piaulokienė (viršuje), Vaida Zacharevičienė (apačioje). Feisbuko, asmeninio archyvo ir „Minijos“ pagrindinės mokyklos nuotr. Romanas Rimkevičius, Stefanija Piaulokienė (viršuje), Vaida Zacharevičienė (apačioje). Feisbuko, asmeninio archyvo ir „Minijos“ pagrindinės mokyklos nuotr.

Šiandien Klaipėdos rajono savivaldybės tarybos posėdyje politikai pritarė skirti Klaipėdos rajono metų mokytojo Bronislavos Aldonos Gedvilaitės–Treijos 1000 eurų premijas trims Gargždų pedagogams: Gargždų „Minijos“ progimnazijos anglų kalbos mokytojai metodininkei Stefanijai Piaulokienei, Gargždų „Vaivorykštės“ gimnazijos fizikos mokytojui metodininkui Romanui Rimkevičiui bei Gargždų „Kranto“ pagrindinės mokyklos choreografijos mokytojai metodininkei Vaidai Zacharevičienei.

 

Iš mokyklų vadovų pateiktų pedagogų charakteristikų

Gargždų „Minijos“ progimnazijos anglų kalbos mokytoja metodininkė Stefanija Piaulokienė

Rajone ir respublikoje mokytoja yra žinoma kaip aktyvi tarptautinių projektų paraiškų teikėja ir vykdytoja. Nuo 2005 iki 2021 metų mokytoja teikė paraiškas Švietimo paramos mainų fondui ir gavo finansavimą 6 tarptautiniams projektams. Šiuo metu mokytoja vykdo 2 ilgalaikius tarptautinius projektus.

Sukaupta gerąja patirtimi mokytoja dalijasi su mokyklos, rajono, respublikos bei užsienio šalių pedagogais.

Organizuodama ugdymo procesą, mokytoja nuolat bendradarbiauja su įvairiomis institucijomis, veda pamokas netradicinėse aplinkose.

Mokytojos paruošti mokiniai dalyvavo mokinių konferencijose, ne kartą tapo įvairių olimpiadų, konkursų laureatais.

Mokytoja vykdo plačią sklaidą, informuodama Gargždų bendruomenę apie ugdytinių pasiekimus progimnazijos elektroninėje erdvėje, Klaipėdos rajono laikraštyje „Banga“, naujienų portale „Mano Gargždai“ ir kt.

S. Piaulokienė yra ne tik savo dalyko žinovė, bet ir puiki klasės auklėtoja, telkianti tėvelių ir mokinių bendruomenę savanorystės veikloms.

Mokytoja aktyviai dalyvauja progimnazijos bendruomeninėje veikloje. 1999–2019 m. buvo progimnazijos tarybos narė, nuo 2016 metų vadovauja Lietuvos mokslo ir švietimo profesinės sąjungos „Minijos“ progimnazijos pirminei organizacijai.

Už nepriekaištingą darbą ir atsidavimą savo profesijai 2006–2021 metų laikotarpiu mokytoja net 11 kartų buvo apdovanota LR Švietimo ir mokslo ir sporto ministerijos, Klaipėdos rajono savivaldybės mero, Erasmus+ programos tarptautinio koordinatoriaus, ES „Socrates“ programos koordinavimo paramos fondo, Tarptautinės KINGS olimpiados organizatorių, Gargždų „Minijos“ progimnazijos direktoriaus padėkos raštais.

 

Gargždų „Vaivorykštės“ gimnazijos fizikos mokytojas metodininkas Romanas Rimkevičius

Mokytojas Romanas Rimkevičius – inovatyvus, sėkmingai taikantis savo darbe pažangius ugdymo metodus bei skaitmenines technologijas. Jis – atsakingas darbuotojas, mėgstamas mokinių, bendradarbiaujantis ir sutariantis su kolegomis, puikus savo srities profesionalas. Mokytojas geba motyvuoti mokinius tyrinėti ir atrasti, siekti aukščiausių akademinių įvertinimų bei pasiekimų, paskatinti tolimesnėms ir gilesnėms fizikos mokslo studijoms. Mokytojo darbo metodai bei tikslai visuomet dera su gimnazijos bendruomenės išsikeltais tikslais ir prisideda prie gimnazijos tikslų realizavimo bei pasiekimų.

Mokytojas nuolat skatina mokinius dalyvauti fizikos olimpiadose, rajono fizikos olimpiadose daugumą prizinių vietų kasmet laimi mokytojo parengti mokiniai.

Kiekvienais metais Lietuvos fizikos čempionate dalyvauja daug mokytojo parengtų mokinių, kurie kovoja dėl aukštų vietų ir noriai, aktyviai dalyvauja popamokinėje veikloje ruošiantis konkursams, turnyrams bei olimpiadoms. Čempionate dalyvaujančių mokytojo parengtų mokinių skaičius yra vienas didžiausių Lietuvoje.

Nors dėl pandemijos ir visuotino karantino daugelis veiklų buvo apribotos arba nukeltos, būtina pažymėti, kad vadovaujant mokytojui visi ugdytiniai dalyvauja mokslinėje-tiriamojoje veikloje, rengia projektinius ir kūrybinius darbus.

Šiuo metu mokytojas yra vienas iš Kauno technologijos ir Vytauto Didžiojo universitetų rengiamo „Fizikos mokytojų klubo“ projekto kūrimo ir įgyvendinimo iniciatyvinės grupės narių.

Mokytojas dažnai renkamas ir atstovauja mokytojams gimnazijos taryboje. Tris kadencijas vadovavo gimnazijos gamtos ir IT mokslų metodinei grupei, buvo gimnazijos metodinės tarybos narys. Mokytojas yra aktyvus Klaipėdos rajono fizikos metodinio būrelio narys.

 

Gargždų „Kranto“ pagrindinės mokyklos choreografijos mokytoja Vaida Zacharevičienė

Vaida Zacharevičienė yra pozityvu spinduliuojanti pedagogė, kuri santykiuose su ugdytiniais ir bendradarbiais akcentuoja jų teigiamas savybes. Vaidos devizas: „Šokis – tai geros emocijos išraiška.“ Pilietiškumo, tautinio sąmoningumo vertybes diegia ugdytiniams, skatindama ne tik domėtis šalyje vykstančiais įvykiais, bet ir patiems būti aktyviais jų dalyviais.

Ryškus Vaidos profesionalumo požymis – bendradarbiavimas su kitais mokytojais.

2020 m. Vaida buvo pirmoji Lietuvoje suorganizavusi virtualų šokio konkursą ir su savo kolektyvu užėmė 1-ąją vietą. Mokytoja yra puikiai įvaldžiusi informacines technologijas, pati filmuoja, kuria vaizdo įrašus konkursams, rengia montažus.

Vaidos vadovaujamas šokių kolektyvas „Skraja“ buvo dviejų Respublikinių moksleivių dainų švenčių dalyvis.

V. Zacharevičienė buvo paskirta Klaipėdos miesto Dainų šventės baletmeistere, nes buvo atrinktas jos pastatytas šokis „Žirafa“, kurį atliko kolektyvo „Skraja“ mokiniai. Jai buvo pareikšta Klaipėdos miesto mero V. Grubliausko padėka.

V. Zacharevičienės meistriškumas ir kūrybingumas ugdomojoje veikloje naujomis spalvomis sušvito 2020–2021 m. m tapus žmogaus saugos dalyko mokytoja, nes mokykloje tokio specialisto trūko. Ji parengė nemažai kompiuterinės kokybiškos vaizdinės medžiagos, savo veikla pasidalino su mokyklos mokytojais, vedė atvirą virtualią pamoką „Gaisriniai pavojai“.

Vaidos kūrybinis pradas ypač pasireiškė mokyklai dirbant nuotoliniu būdu. Sukūrė elektroninę mokymo priemonę – knygą „Šokio vingrybės virtualioje erdvėje“, skirtą šokio pamokoms vesti nuotoliniu būdu. Teorinius ir praktinius užsiėmimus (4 pristatymai) pateikė ne tik Klaipėdos miesto ir rajono, bet visos Lietuvos choreografijos mokytojams. Darbai paviešinti šokio mokytojų asociacijos puslapyje.

V. Zacharevičienė yra saviraiškos ir meninio ugdymo grupės metodinio būrelio pirmininkė. Be Vaidos neįsivaizduojamas joks renginys. Ji vadovaujasi mokyklos prisiimta nuostata, kad renginių metu scenoje šalia mokinio privalo būti mokytojas. Mokytoja inicijavo ir organizavo aktyviąsias pertraukas, kuriose šoko kartu su mokiniais. Choreografė tokių renginių metu ne tik šoka, bet ir dainuoja, deklamuoja eilėraščius.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 272 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,