Mano Gargždai



Gidė Monika Vasylienė kviečia į naują ekskursiją – „Siauruoju geležinkeliu po Klaipėdos rajoną“

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Gidė M. Vasylienė kvies patyrinėti Klaipėdos rajono siaurojo geležinkelio istoriją. Asm. archyvo nuotr. Gidė M. Vasylienė kvies patyrinėti Klaipėdos rajono siaurojo geležinkelio istoriją. Asm. archyvo nuotr.

Gidė Monika Vasylienė kviečia vieną iš ilgojo savaitgalio dienų praleisti prasmingai keliaujant po Klaipėdos rajoną. Šeštadienį 11 val. prie Gargždų vaikų ir jaunimo laisvalaikio centro (Laugalių g. 6) prasidės ekskursija „Siauruoju geležinkeliu po Klaipėdos rajoną“.

 

Prieš daugiau nei 100 metų klaipėdiečiai galėjo keliauti ne „bričkele“, o traukiniu. Ši patogi transporto priemonė apraizgė Plikių, Dovilų, Laugalių, Pėžaičių apylinkes ir kitus kampelius. Buvo gabenami ne tik žmonės, bet ir prekės. Siaurukas, arba gargždiškių paprastai vadintas „klaibonė“, buvo turbūt pats paslaptingiausias iš visų šiandieninės Lietuvos siaurojo geležinkelio traktų.

Kartu keliausime vietomis, kuriomis kažkada dundėjo 5 garvežiai ir 8 vagonai, bet negalėjome aptikti bėgių, nes...paprasčiausiai juos išmontavo po II pasaulinio karo.

Ekskursijos metu aplankysime Laugalius, Grambaviškes, Dovilus, Pėžaičius ir kitus kampelius, kurie susiję su Siaurojo geležinkelio istorija.

Keliausime nuosavais automobiliais, nes dalį maršruto vietų negalėtume pasiekti autobusais.

Pasirūpinkite užkandžiais, arbata, nes jei oras mums bus palankus darysime iškylą – juk ir sudžiūvusi duonos riekė gamtoje valgyta yra gardesnė.

Ekskursijos kaina asmeniui – 8 eurai. Mažiesiems turistams iki 7 metų – nemokamai.

Ekskursija tinka visoms amžiaus grupėms!

Būtina registracija tel. 8 601 17 297 arba el. paštu

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 217 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,