Mano Gargždai



Rajone netrūko gerų žinių: gražėja gatvės, startuoja gyventojų iniciatyvų konkursas

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Švietimo, mokslo ir sporto ministerija Klaipėdos rajono savivaldybę apdovanojo už švietimo pažangą pandemijos sąlygomis. Klaipėdos r. sav. nuotr. Švietimo, mokslo ir sporto ministerija Klaipėdos rajono savivaldybę apdovanojo už švietimo pažangą pandemijos sąlygomis. Klaipėdos r. sav. nuotr.

Į Klaipėdos rajoną grįžta didelio įsitraukimo sulaukęs projektas „Tavo idėja“, rajono švietimiečiai įvertinti „Auksinės krivūlės“ apdovanojimu. Džiugina ir besikeičiančios seniūnijų gatvės: vyksta asfaltavimo ir apšvietimo įrengimo darbai. Apie viską plačiau – Klaipėdos rajono savivaldybės pateikiamame pranešime.

 

Įvertinimas

Klaipėdos rajonui įteikta šeštoji „Auksinė krivūlė“

Jau šešioliktus metus šalies savivaldybės įvertintos „Auksinės krivūlės“ apdovanojimuose. Švietimo, mokslo ir sporto ministerija Klaipėdos rajono savivaldybę apdovanojo už švietimo pažangą pandemijos sąlygomis.

Šiųmetis apdovanojimas – įvertinimas visai švietimo bendruomenei – pedagogams, įstaigų vadovams, Švietimo ir sporto skyriui, Švietimo centrui, ugdytiniams ir jų tėvams.

Klaipėdos rajono švietimo įstaigos pandeminiu laikotarpiu parodė lyderystę ir susitelkimą, džiugino inovatyviomis veiklomis, puikiais rezultatais, mokinių pasiekimais ir laimėjimais. Neabejotinai prie pažangos švietimo srityje prisidėjo ir mokiniai, kurie prisitaikė prie pasikeitusių mokymosi sąlygų, ir jų tėvai, iš naujo atradę bendrystę su pedagogais vaikų ugdymo klausimais.

Ši „Auksinė krivūlė“ Klaipėdos rajonui – jau šeštoji. Praėjusiais metais Ekonomikos ir inovacijų ministerija Klaipėdos rajoną įvertino kaip sparčiausiai augančio verslo savivaldybę.

 

Iniciatyva

Vėl atėjo laikas „Tavo idėjai“

Turi įdomią idėją? Nori, kad ji būtų įgyvendinta? Dalyvauk projekte „Tavo idėja“ ir pamatyk kaip tavo vizija virsta tikrove. Lapkričio 1-ąją, šį pirmadienį, Klaipėdos rajone vėl startuoja Dalyvaujamasis biudžetas. Net du mėnesius iki gruodžio 31 dienos bus laukiama gyventojų idėjų, kaip pagerinti savo gyvenamąją aplinką. Idėjas gali siūlyti Klaipėdos rajone registruoti ir ne mažiau nei 16 metų turintys gyventojai. Klaipėdos rajono savivaldybė gyventojų idėjoms realizuoti skirs 300 tūkst. Eur.

 

Praėjusiais metais vykęs projektas „Tavo idėja“ sulaukė didelio gyventojų susidomėjimo. Buvo pateikti net 45 projektai, o net 10, sulaukusių daugiausiai gyventojų balsų, buvo pradėti įgyvendinti. Vos per pusmetį rajone atsirado treniruokliai, vaikų žaidimo aikštelės, geriamojo vandens fontanėlis, tvarkomi karjerai, projektuojami fontanai. Dalis praėjusių metų projektų jau baigta, dalis bus baigti įgyvendinti kitąmet.

O lapkričio 1-ąją startuoja jau 2022 metų idėjų konkursas. Iki gruodžio 31 d. bus laukiama naujų gyventojų idėjų. Tas, kurios po vertinimo bus pateiktos balsavimui ir sulauks didžiausio žmonių palaikymo, Savivaldybė įgyvendins.

„Aš jau ne kartą esu sakęs, kad dalyvaujamasis biudžetas man patinka tuo, kad viskas – gyventojų rankose. Jie teikia idėjas, balsuoja už jas ir išrenka vertas įgyvendinimo. Savivaldybė tik skiria lėšas ir rūpinasi, kad laimėjusios idėjos virstų realybe – sutvarkytais paplūdimiais, riedlenčių ar BMX dviračių parkais, vaikų žaidimo ar sporto aikštelėmis, treniruokliais, fontanais. Tad be abejonės, dalyvaujamasis biudžetas – vienas sėkmingiausių mūsų projektų. Jis parodė, kad gyventojai gali ir nori būti įtraukti į savivaldos gyvenimą. Todėl ir šiais metais kviečiu visus būti aktyviais. Teikti idėjas, balsuoti už jas ir toliau gražinti mūsų Klaipėdos rajoną“, – kviečia Klaipėdos rajono meras Bronius Markauskas.

„Praėjusiais metais startavome su išskirtiniu projektu, kurio rezultatai jau džiugina ne tik rajono gyventojus, bet ir užsukančius svečius. Nekilo abejonių, kad „Tavo idėja“ turi grįžti. Jau įsitikinome, kad Klaipėdos rajone gyvena daug kūrybingų ir entuziastingų žmonių, tad neabejoju, kad ir šiais metais sulauksime originalių iniciatyvų“, – teigia Klaipėdos rajono savivaldybės administracijos direktorius Justas Ruškys.

 

Projektų idėjų pasiūlymai gali būti teikiami net trijose projektų kategorijose:

·        Gargždų seniūnijoje − mažos apimties iki 20 000 Eur projektai.

Šios kategorijos biudžetas – iki 30 000 Eur

·        Savivaldybės teritorijoje, išskyrus Gargždų seniūnijos teritoriją, − mažos apimties iki 20 000 Eur projektai.

Šios kategorijos biudžetas – iki 90 000 Eur.

·        Savivaldybės teritorijoje – didelės apimties iki 100 000 Eur projektai.

Šios kategorijos biudžetas – ne mažiau kaip 180 000 Eur.

Projektų idėjų pasiūlymus ir kitus susijusius dokumentus galima siųsti Word ir PDF formatu, e. paštu . Dokumentai turi būti pasirašyti.

Dėl konsultacijų galimybės, susijusios su projekto idėjos pasiūlymų pildymu, pateikimu ar įgyvendinimu, galima kreiptis el. paštu

Daugiau informacijos apie Dalyvaujamąjį biudžetą galima rasti svetainėje www.klaipedos-r.lt, skiltyje Gyventojai−Tavo idėja.

 

Svarbi žinia

Informacija dėl Gobergiškės darželio

Rugsėjį buvo paskelbtas naujas rangos konkursas. Spalio 19 d. buvo atplėšti viešojo pirkimo konkurso vokai su pasiūlymais. Jie gauti 3 ir šiuo metu yra peržiūrimi.

Tikimės, kad jau greitai paaiškės nugalėtojas ir bus galima pasirašyti naują rangos darbų sutartį.

 

 

Užsakymo nr. SAV-2021-10-30

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 403 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,