Mano Gargždai



Pasibaigė rajono šachmatų pirmenybių antros lygos varžybos: paaiškėjo, kas kovos pirmojoje

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Antros lygos nugalėtojai. Z. Bitino nuotr. Antros lygos nugalėtojai. Z. Bitino nuotr.

Pasibaigė daugiau kaip mėnesį trukusios rajono šachmatų pirmenybių antros lygos varžybos. 16 šachmatininkų kovėsi dėl patekimo į pirmąją lygą.

 

Nuo pat lygos starto pradėjo pirmauti du Sporto centro ugdytiniai – Dovydas Spevak ir Domas Andrijauskas. Jie sutartinai rinko taškus ir užtikrintai pasidalijo pirmąją bei antrąją vietas, kurios iškart garantavo patekimą į aukštesnę lygą. Dovydas surinko 13,5 taško iš 15 galimų, Domo sąskaitoje – 12 taškų. Kiek neužtikrintai startavusi, tačiau antroje varžybų pusėje ženkliai pagerinusi žaidimą, Jorė Balčiūnaitė su 11 taškų tvirtai įsitaisė trečioje vietoje. Gavosi tarsi trijų Sporto centro ugdytinių triumfas.

Dėl kitų vietų kova buvo atkakli iki pat paskutinio turo. Galop paaiškėjo, kad ketvirtą vietą iškovojo Sigitas Karbauskas – 9,5 taško. Penktas buvo Robertas Mockus – 8,5 taško. Šeštoje vietoje – Arvydas Žiūra, tik geresnio koeficiento dėka aplenkęs savo treniruočių draugą Danielių Antužį. Abu jie surinko po 8 taškus. 8–9 vietas dalijosi Gediminas Radzevičius ir Matas Valaika – abu po 7,5 taško. Gedimino koeficientas pusę taško didesnis, tad jis aštuntas. Dešimtoje vietoje buvo Artūras Daniusevičius – 7 taškai, vienuoliktoje – Darius Sungaila – 6,5 taško.

Dėl dvyliktos–tryliktos vietų prireikė atidžiai skaičiuoti koeficientus, mat, dvyliktas lieka antroje lygoje, o tryliktas iškrenta. Viską suskaičiavus, paaiškėjo, kad minimalią persvarą prieš Dominyką Kušlikį turėjo Salvijus Stankus. Tad, Salvijus dvyliktas, o Dominykas – tryliktas. Abu jie surinko po 6 taškus.

Keturioliktoje vietoje buvo Šarūnas Juknius – 4,5 taško. Jam kiek nepasisekė, nes varžybų metu susirgo ir teko praleisti keletą turų. Penkioliktas – Mantas Valaika – 3,5 taško ir šešioliktas – Darius Gruzdys – 1 taškas. Jie visi kartu su Dominyku Kušlikiu kitų metų pirmenybes turės pradėti nuo trečios lygos.

Pirmoji lyga startuoja jau šį ketvirtadienį. Dėl įvairių priežasčių nedalyvaujant keletui turėjusių teisę startuoti šachmatininkų, iš antros lygos tarp stipriausių kovoti pateko Dovydas Spevak, Domas Andrijauskas, Sigitas Karbauskas ir Robertas Mockus. Be jų ten dar bus Arvydas Mickus, Zigmas Bitinas, Arūnas Gincas, Daiva Dieninė, Valdas Jonelys, Vytautas Riauka, Algirdas Varnagiris ir Mantas Kerpė.

2021 metų rajono šachmatų pirmenybės finišuos gruodžio 21 dieną. Apie kovos eigą ir turnyrinę padėtį informuosime vėliau.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 327 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,