Mano Gargždai



Šventės artėja: Gargžduose nušvis tradicinė jauki žaliaskarė, o vaikų lauks susitikimai su Kalėdų Seneliu

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Pernai visus pakerėjo Kalėdų eglė ir aikštės puošyba. Seniūnė tikisi, kad gyventojai nenusivils ir šiemet. Simos Ulvikienės nuotr. Pernai visus pakerėjo Kalėdų eglė ir aikštės puošyba. Seniūnė tikisi, kad gyventojai nenusivils ir šiemet. Simos Ulvikienės nuotr.

Jau gruodžio 3 d. 18 val. prie Klaipėdos rajono savivaldybės Gargžduose bus įžiebtas pagrindinis artėjančių švenčių simbolis – Kalėdų eglė. Ji, drauge su sutviksiančiais aikštės, gatvių apšvietimais gyventojams visą mėnesį kurs šventinę nuotaiką. Pasidomėjome, kokia bus šiemet Gargždų žaliaskarė ir kokių dar renginių sulauksime šiame mieste.

 

Lauks ir žinomas atlikėjas?

Gargždų kultūros centro direktorės Vaidos Skuodienės teigimu, gyventojų laukia jauki, šilta, lietuviška eglės įžiebimo šventė, kurią prisimins visi vaikai ir tėvai.

Tiesa, konkrečių kūrybinių sprendimų pašnekovė neatskleidžia, tačiau užsimena, kad režisierius Vaidas Kvedaras sugalvojo įdomių akcentų, laukia šiek tiek kitokia šventė.

„Scena bus kitokia. Bus dar keletas kitokių taškų, į kuriuos renginio metu dalyviai sufokusuos dėmesį. <...> Bus ir Kalėdų Senis, šiek tiek kitoks, nei kiekvienais metais“, – mįslingai kalbėjo V. Skuodienė.

Pasiteiravus, ar gyventojai gali tikėtis ir kviestinių žinomų atlikėjų, direktorė minėjo, kad yra parengę tam tikrą siurprizą gyventojams, tačiau vėlgi paliko intrigą, kas konkrečiai lauks susirinkusiųjų.

Praeitais pandeminiais metais miestelėnai į eglės įžiebimo renginį Gargžduose nebuvo kviečiami, vyko tiesioginė transliacija. Šiemet, anot V. Skuodienės, nuspręsta šventę rengti „gyvą“, transliacijos, kuri išaugina renginio kaštus, taip pat nuspręsta atsisakyti.

„Kviesime visus būti su kaukėmis, išlaikyti atstumus, vienaip ar kitaip – juk Kalėdos, norisi pasidžiaugti. Tikime, kad sąmoningi tėvai vaikučius saugos ir nesibūriuos, nebus susispaudę. Aikštėje yra užtektinai vietos“, – apie saugumą renginio metu kalbėjo Gargždų kultūros centro vadovė.

Ji atskleidė, kad šio renginio organizavimui kasmet Klaipėdos rajono savivaldybė skirdavo 3,5 tūkst. eurų, tačiau šiemet, stipriai išaugus paslaugų kainoms, papildomai buvo skirta dar 2 tūkst. eurų.

 

Eglės puošyba ir konstrukcija – klasikinė

Apie tai, kaip atrodys šių metų Gargždų Kalėdų eglė, pasakojo Gargždų seniūnijos seniūnė Indrė Žiedienė: „Šiemet ji bus tokia pat klasikinė ir jauki, kaip ir pernai. Statomas karkasas, kuris bus papuoštas gyvomis eglės šakomis. Nekėlėme tikslo ypatingai nustebinti. Pagrindinė mintis – kad būtų jauki aikštė ir nepabėgtume nuo klasikinių eglutės sprendimų.“

Pašnekovė atskleidė, kad pirmiausia seniūnijoje yra nusprendžiama, kokios žaliaskarės, spalvinių variantų norima, sukuriama vizualizacija ir tada konkurso dalyvių yra prašoma pateikti techninius sprendimus. Nors laimėtojas jau yra aiškus, tačiau sutartis dar nepasirašyta, tad jo atskleisti miesto vadovė nenorėjo. Pasak jos, eglės nuomos ir papuošimo suma siekia apie 9900 eurų.

„Kiekvienais metais nerimauju, jaučiu atsakomybę. Norisi, kad visiems patiktų, tikiuosi, kad taip ir bus“, – apie pagrindinio švenčių simbolio rajone puošybą atviravo miesto seniūnė.

Be spindinčios eglės gyventojus džiugins ir daugiau šventinių akcentų.

„Aikštėje pernai gyventojams labai patiko šokančios poros, tad ir šiemet erdvę aplink eglutę ketiname papuošti šviečiančiais elementais. Kokiais? Turbūt reikia palikti šiek tiek intrigos, kad būtų staigmena“, – kalbėjo I. Žiedienė.

Ji informavo, kad aikštėje tradiciškai nušvis ir medžiai, girliandomis bus papuošti muzikos mokyklos ir Savivaldybės pastatai. Pernai gatvių Klaipėdos ir Kvietinių g. puošybai buvo įsigyti šviečiantys miesto herbai. Šiemet jų, planuojama, bus dar daugiau.

„Gatvių papuošimui yra perkami 52 herbai, kurie atsiras Dariaus ir Girėno g. Labai tikiuosi, kad galėsime papuošti ir Kretingos Plento g., nes panašu, kad apšvietimas ten atsiras gruodžio pradžioje, jeigu viskas vyks sklandžiai“, – atskleidė Gargždų miesto seniūnė.

Herbų įsigijimo kaina – apie 9 tūkst. eurų.

 

Vaikams – susitikimai su Kalėdų Seneliu

Šiemet Gargždų kultūros centras vaikus ir jų tėvelius pakvies ir dar vienai atrakcijai – nuo eglės įžiebimo dienos iki pat Kalėdų du kartus per savaitę vyks susitikimai su Kalėdų Seneliu.

„Kalėdų Senelis lauks vaikų Kultūros centro fojė prie papuoštos eglės, savo krėsle. Vaikai galės su juo pakalbėti, palikti parašytą laišką. O jų norus Senelis išpildys per Kalėdas, jeigu pastarieji buvo geri. Kadangi per eglės įžiebimo šventę mažieji ne visada turi galimybę prieiti, pabendrauti, jis išskuba kitur, čia jie turės galimybę, keletą valandų per savaitę. Šios idėjos autorė yra dailininkė-dizainerė (scenografė) Violeta Gedgaudienė“, – pasakojo V. Skuodienė.

Kalėdinės mugės idėjos šiemet atsisakyta dėl pandeminės situacijos – didelių žmonių srautų uždaroje patalpoje, be to, sukontroliuoti juos bei tikrinti galimybių pasus būtų ganėtinai sudėtinga.

„Pasirinkome, kad Kalėdų senelis priimtų pavienius vaikus, bet ne vyktų kalėdinė mugė, kur visą dieną yra pilna žmonių“, – atviravo Kultūros centro direktorė.

 

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 141 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,