Mano Gargždai



Dulkys užsimena, kokiu atveju naujų ribojimų neprireiks – ypatingas dėmesys vienam rodikliui

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Josvydo Elinsko/DELFI.lt nuotr. Josvydo Elinsko/DELFI.lt nuotr.

Sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys sako, kad nors epidemiologinė situacija turi gerėjimo tendenciją, tačiau artimiausiomis savaitėmis reikia stebėti į mokyklas sugrįžusius mokinius. Artėjančiam Kalėdų laikotarpiui ministras siūlo toliau visiems laikytis rekomendacijų, kad būtų galima išvengti naujų ribojimų.

 

„Ligoninių situacija yra sudėtinga, bet stabilizuota – ir reanimacijos, ir apskritai COVID-19 ligonių skaičius turi tendenciją šiek tiek mažėti. Tai yra gerai“, – žurnalistams prie Vyriausybės trečiadienį sakė A. Dulkys.

Visgi jis teigė, kad į vieną grupę žmonių reikia atkreipti ypatingą dėmesį.

„Į ką labiausiai turime atkreipti dėmesį šią ir kitą savaitę, tai į sugrįžusius mokinius, nes nepaisant bendrų skaičių tendencijų mažėjimo, jei mes pasižiūrėsime į amžiaus grupę nuo 9 (metų) ir vyresnius, tai keletą dienų turime vėl sergamumo skaičių nedidelį, bet tam tikrą padidėjimą. Tai reiškia, kad vaikų sugrįžimas į sistemą tą balansą duoda kitur“, – atkreipė dėmesį ministras.

A. Dulkio teigimu, reikia vertinti ir imunizacijos lygio paveikumą.

„Kelių savaičių eigoje galėsime labiau įsitikinti, kokia čia tikroji tendencija. Požymiai geri, bet, kaip sakoma, neperšokę griovio, nesakykime „op“, – kalbėjo ministras.

Jo nuomone, ruošiantis šventiniam laikotarpiui, toliau bus vertinamos epidemiologinės situacijos tendencijos.

„Panašiai buvo ir tas Vėlinių laikotarpis – taip pat visiems rekomendavome ir panašu, kad visuomenė įsiklausė bei rezultatas buvo visai neblogas. Dabar didžiausia koncentracija yra į kontaktinį mokymą, čia mūsų pagrindinis dalykas“, – akcentavo A. Dulkys.

„Norėtųsi, kad Kalėdoms neturėtume išskirtinių dalykų ir toliau laikytume frontą visi kartu, kaip dabar“, – sakė ministras.

Jis teigė, kad siekiama, jog naujų ribojimų neprireiktų.

„Šiai dienai manome, kad priemonių yra adekvačiai, bet, kaip žinote, mes kiekvieną savaitę žiūrime į tendencijas ir diskutuojame. (...) Nereikia įvedinėti priemonių, jei tendencijos yra geros. Jei tendencijos keisis, tada svarstysime, ką galime papildomo padaryti“, – pažymėjo A. Dulkys.

 

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 562 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,