Mano Gargždai



Olando Kepurės skardis keičia savo veidą

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Keičiamos senosios Olando Kepurės tako lentos naujomis - ąžuolinėmis. Pauliaus MATULEVIČIAUS nuotr./VE.lt Keičiamos senosios Olando Kepurės tako lentos naujomis - ąžuolinėmis. Pauliaus MATULEVIČIAUS nuotr./VE.lt

Klaipėdos rajone, Karklės Baltijos jūros pakrantėje, esantis įstabaus grožio gamtos paminklas – Olando Kepurės skardis – keičia savo veidą: atnaujinamas pažintinis takas, įrengti Šv. Jokūbo ir sveikatingumo tako informaciniai stulpeliai, iki kitų metų pavasario planuojama atnaujinti ir Olando Kepurės apžvalgos aikštelę.

 

Šia vieta dažnai vaikštinėja įsimylėjėlių porelės, šeimos ir išskirtinio poilsio bei jūros terapijos išsiilgę keliautojai.

„Nusprendėme naudoti brangesnę, bet patvaresnę – ąžuolinę – medieną. Bus atnaujintos viso bemaž 200 m ilgio Olando Kepurės tako lentos, o iki pavasario planuojame atnaujinti ir Olando Kepurės apžvalgos aikštelę“, – „Vakarų ekspresui“ sakė Pajūrio regioninio parko direkcijos vadovas Darius Nicius.

Anot jo, senos tako lentos jau buvo apipuvusios.

„Jos tarnavo apie 10 metų. Jau reikėjo keisti. Tikimės, kad naujos ąžuolinės lentos bus patvaresnės – turėtų tarnauti apie 20 metų“, – teigė D. Nicius.

Anot jo, Olando Kepurės tako atnaujinimo darbai vykdomi trimis etapais, tam Lietuvos Respublikos aplinkos ministerija skyrė apie 65 tūkstančius eurų.

„Lėšų buvo skirta ir krantotvarkos darbams, kopų priežiūrai ir tvarkymui. Pajūrio regioninio parko ruože kitoje vietoje sutvarkyti ir mediniai laiptai, takelis. Taip pat organizavome ir masines žmonių talkas. Tai mums padėjo sutaupyti apie 20 tūkstančių eurų“, – pasidžiaugė D. Nicius.

 

ke4-5.jpg

Įrengti Šv. Jokūbo tako informaciniai stulpeliai. Pauliaus MATULEVIČIAUS nuotr.

 

 

 

VE-logo-naujas.png

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 566 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,