Mano Gargždai



Gimnazistų veiklos įvertinimas – išvyka į Europos Parlamentą

Įvertinkite šį įrašą
(2 balsai)
Mokytojos nuotr. Mokytojos nuotr.

Jau ketverius metus Gargždų „Vaivorykštės“ gimnazijos grupė mokinių aktyviai dalyvauja Vilniaus Gedimino technikos universiteto platformoje „Ateities inžinerija“, skirtoje besidomintiems šiuolaikine technine kūryba, norintiems išmokti efektyviomis šiuolaikinėmis technologijomis sukurti savo sumanytą išmanų įtaisą, detalę ar programėlę, parengti jo verslo planą, ištirti savo gyvenamąją aplinką ir parengti siūlymus jos gerinimui.

 

Sumanūs gimnazistai, konsultuojami mokytojų, Vilnius Tech dėstytojų, dalyvauja darbų konkursuose – užima pirmas vietas. Džiugu, kad kitaip besimokančių darbo rezultatas originaliau ir įvertinamas: buvome pastebėti Europos parlamentaro Broniaus Ropės, tad Gargždų „Vaivorykštės“ gimnazijos antros klasės mokinys Domas Petrusevičius ir biologijos mokytoja metodininkė Raimonda Kundrotienė esame apdovanoti prizu – kelione į Europarlamentą Briuselyje.

Išvykos dalyviai aplankė Briuselio žymias vietas, pasigrožėjo pasipuošusiu kalėdiniu miestu, klausėsi muzikos, stebėjo lazerių šou. Europarlamentaro Broniaus Ropės atstovas Martynas Norbutas pakvietė apsilankyti ir susipažinti su Europos parlamento pastatu, papasakojo apie jame vykdomas veiklas – pasijutome tikrais ES piliečiais, atsakingais ne tik už save, bet ir už visą Lietuvą.

Šis vizitas leido iš arti suprasti, kiek svarbus ir sudėtingas mūsų europarlamentarų atstovavimas demokratiškame Europos bendrijos gyvenime. Tokios kelionės, be abejo, skatina jaunimą domėtis politika, būti pilietiškai aktyviems. Norėčiau, kad geriausiai besimokantys, aktyvūs mokiniai visi galėtų dalyvauti tokiose kelionėse: jos įkvepia ir kelia ūpą dirbti ir tikėti tuo, ką darai.

Dėkojame gerbiamam Europos parlamentarui Broniui Ropei ir jo komandai už kelionę į Europarlamentą Briuselyje ir norime palinkėti toliau sėkmingai bei atsakingai darbuotis dėl Lietuvos dabarties ir ateities. Na, o sau po tokio apdovanojimo irgi keliame aukštesnius mokymosi, pažinimo, idėjų įgyvendinimo reikalavimus.

 

Mokytojos nuotraukos:

Susiję įrašai (pagal žymę)

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 435 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,