Mano Gargždai



„Klaipėdos vanduo“ primena: pasirūpinkite vamzdynų ir vandens skaitiklių apšildymu

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
„Klaipėdos vanduo“ nuotr „Klaipėdos vanduo“ nuotr

Prasidėjus žiemos sezonui ir termometrų stulpeliams krentant žemiau nulio, bendrovė „Klaipėdos vanduo“ ragina klientus pasirūpinti geriamojo vandens apskaitos mazgų apšiltinimu.

 

„Primename, kad vandens apskaitos mazgo patalpų temperatūra privalo būti ne žemesnė nei 5 laipsniai šilumos, langai bei durys užsandarinti, vamzdžiai bei skaitikliai apsaugoti termoizoliacinėmis medžiagomis – taip bus išvengta nemalonių finansinių išlaidų“, – teigia bendrovės atstovai.

„Raginame gyventojus laiku pasiruošti artėjantiems šalčiams, kad išvengtų finansinių išlaidų. Jeigu dėl klientų aplaidumo užšals ar susprogs vamzdynai, suges vandens skaitikliai ar teks remontuoti vandentiekio įvadą į būstą – remonto išlaidas turės apmokėti patys gyventojai už savo lėšas. Praėjusi žiema parodė, kad žmonės nesiruošia šalčių iššūkiams. Suskaičiavome, kad praėjusį žiemos sezoną į mus kreipėsi 153 Klaipėdos miesto ir rajono gyventojai, kuriems užšalo vandens skaitikliai ir teko juos keisti naujais“, – sako bendrovės „Klaipėdos vanduo“ Klientų aptarnavimo departamento direktorė Dovilė Kozlovienė.

Artėjantiems šalčiams ruošiasi ne tik kelių priežiūros tarnybos, bet ir bendrovė „Klaipėdos vanduo“. Atšalus orams dažniausiai problemų kyla dėl užšalusių vamzdynų. Daugiausia avarijų vamzdynuose kyla, kai termometrų stulpeliai ilgesnį laiką rodo žemesnę nei 15 laipsnių šalčio ir staiga atšyla, tuomet, dėl grunto poveikio, trūkinėja vamzdynai.

„Žiemai ir artėjantiems šalčiams ruošiamės visus metus – tikriname hidrantų būklę, juos remontuojame ar keičiame naujais – kad gaisro atveju nekiltų didesnių problemų. Matydami, kad gyventojai susiduria su problemomis, peržiūrime avarinių tarnybų darbuotojų skaičių, juos mobilizuojame skubiai suteikti pagalbą gyventojų namuose užšalus vidaus vamzdynams, dėl kurių dažniausiai ir kyla problemų. Visgi, net ir pavasarį į mus kreipiasi žmonės, tik tuomet pastebėję, kad jų vidaus vamzdynas yra užšalęs – dažnu atveju tai būna gyventojai, besistatantys naują namą ir jau įsirengę vamzdynus, tačiau nepasirūpinę jų tinkamu apšildymu žiemai“, – sako „Klaipėdos vanduo“ direktorius Benitas Jonikas.

Įprastai bendrovė „Klaipėdos vanduo“ vidutiniškai likviduoja po vieną avariją per dieną, šaltos žiemos metu avarijų skaičius išauga.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 379 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,