Mano Gargždai



5 idėjos kalėdinių žaisliukų gamybai su vaikais

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Asociatyvi Etsy.com nuotr. Asociatyvi Etsy.com nuotr.

Iki Kalėdų liko mažiau nei dvi savaitės, daugelis jau puošiame namus šventėms. Vakarai – ilgi, tamsūs, o kad juos praleisti būtų smagiau, pateikiame 5 paprastas, tačiau originalias idėjas, kaip galima padabinti kalėdinę eglutę kartu su vaikais:

 

1. Eglutės žaisliukai iš LEGO.

Jums tereikia įvairių spalvų smulkių LEGO detalių, virvelės, šiek tiek fantazijos ir kalėdinių žaisliukų gaminimo vakaro smagumai su vaikais – garantuoti!

Pateikiame keletą pavyzdžių:

 

 

 frugalfun4boys.com, etsy.com, mamaliefde.nl nuotr.

 

2. Papuošimai iš sagų.

Padarykite žavingą eglutę iš sagų, kurią galėsite pasikabinti ant savo Kalėdų eglutės arba prisegti prie dovanų maišelio. Būkite kūrybingi – gaminkite baltus angelus, vaivorykštės spalvų medžius, pridėkite blizgučių... galimybės neribotos, o mažiems vaikų pirštukams puiki mankšta.

Kalėdų eglutės papuošalui iš sagų prireiks: 11 žalios spalvos sagų – nuo mažų iki didelių, adatos, tvirto siūlo, žirklių, žvaigždės formos sagos ir 3 juodos ar rudos spalvos nedidelių sagų eglutės kamienui.

Instrukcija: pradėdami nuo žvaigždės ant siūlo suverkite visas žalias sagas, nuo mažiausios iki didžiausios, tuomet – mažas kamieno sagutes. Baigę grįžkite su siūlu priešinga kryptimi per visas sagas, užriškite mazgą ant galo ir pakabinkite.

craftymorning.com nuotr.

 

3. Papuošimai iš medinių ledų pagaliukų.

Tai smagus darbelis, kurį greitai ir lengvai pasigaminsite kartu su savo mažaisiais. Jie dar mielesni, jei papuošiate juos savo vaiko piešiniais.

Štai ko Jums reikės norint pagaminti šiuos papuošalus: 4 ledų pagaliukų (vienas perpjautas per pusę), žalio guašo ir teptuko, virvelės pakabinimui, skystų klijų, stiklo akmenukų, sagų, blizgučių papuošimui, popieriaus lapo, žirklių ir pieštukų.

Pradėkite suklijuodami tris pagaliukus susidarydami trikampį, jį nudažykite žaliai ir leiskite išdžiūti. Kai dažai išdžiūva, pradėkite puošti – klijuokite stiklo akmenėlius ir sagas prie rėmo, pridėkite blizgučių.

Iš popieriaus lapo iškirpkite trikampį, kiek mažesnį nei medinis, o tuomet pasitelkite savo mažylio kūrybines galias. Kai mažasis menininkas baigs, priklijuokite piešinį prie papuošto trikampio kampų ir pusę pagaliuko vietoje kamieno. Beliko tik viršuje pritaisyti virvelę, užrašyti vaiko vardą ir metus.

Ar nebūtų smagu kasmet gaminti šiuos papuošalus ir pamatyti, kaip bėgant metams keičiasi jų piešinys? Tokius ypatingus lobius reikia saugoti!

frogs-and-fairies.com nuotr.

 

4. Papuošimai iš smulkių žaislų.

Jei turite vaikų, tikriausiai turite ir visokių smulkių kieto plastiko žaislų. Iš jų išeis puikiausi kalėdiniai žaisliukai. Viskas, ko reikia, yra: replės, maži įsukami kabliukai, žiebtuvėlis, virvelė, lengvi smulkūs plastiko žaislai.

Pirmiausia žiebtuvėliu pašildykite kabliuko galiuką, ne per ilgai, tik tiek, kad jis pakankamai įkaitęs įsmigtų ir šiek tiek ištirptų plastikas. Tokiu būdu nereikės gręžti skylių, o plastikas išsilydys ir prisitaikys prie sriegių, kad būtų patikima (būkite atsargūs atlikdami šį veiksmą ir nenusideginkite).

Tada uždėkite kabliuką ant žaislo, replėmis įsukite kabliuką, kol jis karštas, kiek įmanoma giliau, leiskite atvėsti. Kad vaizdas būtų šventiškesnis, papuoškite žaisliukus dažais, blizgučiais, skambučiais, Kalėdų Senelio kepurėmis ir pan.

Galiausiai perkiškite virvelę per kabliuką ir pakabinkite ant medžio.

hsitarzewski.blogspot.com

 

5. Eglutės žaisliukai iš puzzle detalių.

Kiekvienuose namuose, kur auga vaikai, galima rasti įvairių puzzle dėlionių, kurių dalys, kaip tyčia, linkusios pasimesti ir dėlionė tampa nebe tokia smagi rinkti. Kaip tik iš tokių nebereikalingų detalių galima su vaikais pasigaminti žaisliukų kalėdinei eglutei. Tereikia tik puzzle detalių, klijų, guašo su teptuku ir fantazijos. Galima pagaminti snaigių, vainikų, eglučių ir kitų įdomių formų žaisliukų. Štai keletas pavyzdžių:

lemonlimeadventures.com nuotr.

 

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 97 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,