Mano Gargždai



Rajono vadovai apžvelgia objektus: deja, ne viskas vyksta, kaip norėtųsi

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Kai kuriems politikams užkliuvo Gargždų autobusų stoties statybų procesas, bet vadovai čia problemų neįžvelgia. A. Rimkuvienės nuotr. Kai kuriems politikams užkliuvo Gargždų autobusų stoties statybų procesas, bet vadovai čia problemų neįžvelgia. A. Rimkuvienės nuotr.

Klaipėdos rajono meras Bronius Markauskas ir Administracijos direktorius Justas Ruškys, apžvelgdami svarbių rajono objektų darbų eigą, pripažįsta, kad, deja, ne viskas vyksta sklandžiai, kaip norėtųsi.

 

Endriejavo kultūros namai – be postūmio

Pasiteiravus, kokia situacija yra su Endriejavo kultūros namais, Administracijos direktorius neslepia, kad džiaugtis nėra dėl ko, naujo rangovo nepavyko rasti, todėl vėl iš naujo planuojama skelbti darbų rangos viešąjį pirkimą.

„Blogai yra su Endriejavu. Įvykęs ekonominis pirkimas prikvietė du dalyvius. Po pirmo voko atplėšimo (kuriame pateikiami visi techniniai reikalavimai) su vienu jų teko atsisveikinti, nes nebetikslino, nebeteikė daugiau jokios informacijos. Kitame voko atplėšime – kainos – dalyvavo kitas likęs tiekėjas, jis tilpo į visus nustatytus rėmus, bet taip pat vėliau nebetikslino jokių duomenų. Teko kalbėti su jais, jų pagrindinis pasakymas – į tas kainas, kurias teikėme pasiūlyme spalio pabaigoje, mes nebetelpame“, – situaciją nušvietė Administracijos direktorius.

Konkursas šiuo metu yra pasibaigęs, artimiausiu metu planuojama skelbti jį iš naujo, prieš tai Strateginiame plane padidinus lėšas šiam objektui preliminariai 150 tūkst. eurų.

„Jeigu reikės mažiau – džiaugsimės, naujas konkursas vėl pareikalaus laiko. Tikimės, kad neįsivels naujos įstatymo nuostatos apie žalumą, socialinius reikalus ir t. t.“, – vylėsi J. Ruškys.

 

Dėl darželio Gobergiškėje – derinimas, pasirašyta parko tvarkymo sutartis

Administracijos vadovas informavo, kad dėl darželio Gobergiškėje rangos darbų buvo gauti trys pasiūlymai, visi teikėjai neviršijo kainų: „Su pirmąja vieta deriname, tiekėjas nėra pasitraukęs iš pasiūlymo pateikimo. Kol kas – viskas tvarkoje.“

Jis taip pranešė ir kitą džiugią žinią – praėjusią savaitę buvo pasirašyta Gargždų parko tvarkymo darbų sutartis. Rangovas – UAB „Transjuda“. Sutartis galioja iki 2022 metų lapkričio 30 d., darbų vertė – 940,6 tūkst. eurų.

Antruoju etapu bus įgyvendinama nemažai infrastruktūrinių darbų. Bus įrengti Šeimos ir Istorijos takai su asfalto danga ir skaldyto granito trinkelių apvadu, išasfaltuotas takas, jungiantis Šeimos ir Kultūros takus vakarinėje parko dalyje šalia sporto įrenginių. O jau praminti takai bus padengiami skaldele. Atsiras ir visiškai naujas bei modernus apšvietimas, leisiantis parką lankyti ir tamsiu paros metu.

Taip pat bus atnaujinami vadinami senieji ir naujieji laiptai, lieptas per senvagę. Parke atsiras ir nauji suolai, dviračių stovai, šiukšliadėžės. Vietoje senojo tualeto bus pastatytas naujas sanitarinis konteineris, atvestas vandentiekis ir nuotekų tinklai.

Mero patarėja Toma Tuzovaitė-Markūnienė patikslino, kad tai jau buvo 5-as parko sutvarkymo konkursas, šiemet įvyko trys.

„Vieną kartą sustabdėme, nes supratome, kad negalėsime išpildyti techninių sąlygų, antrą kartą stabdėme, nes buvo per mažai suplanuota lėšų, trečias pirkimas pavyko“, – apie užsitęsusį procesą komentavo mero patarėja.

 

Dėl stoties nerimo nėra, didesnis galvos skausmas – Gargždų kultūros centras

Praėjusią savaitę vykusiame neeiliniame Vietos ūkio ir kaimo reikalų komiteto posėdyje jo pirmininkas Jonas Dumašius išsakė susirūpinimą dėl atsiliekančių nuo grafiko Gargždų autobusų stoties statybų. Stotis turėtų būti baigta vasario viduryje. Esą vėluojama apie tris savaites, todėl nuspręsta „pagrūmoti“ rangovui, parašant raštą.

Tiek meras, tiek Administracijos vadovas pripažino, kad stoties statybos tikrai didelių bėdų nekelia.

„Vėlavimas su kiekvienomis statybomis tikriausiai yra, buvo didesnių bėdų, bet jos išsisprendė. Net nustebau, penktadienį nieko nebuvo, o pirmadienį jau stovėjo sienos, jie dirba ir savaitgalį. Be to, rangovas – buvęs Gargždų gyventojas, jam stotis – garbės reikalas“, – užsiminė J. Ruškys.

B. Markauskas sakė, kad kur kas didesnis galvos skausmas yra dėl Gargždų kultūros centro, dėl problemų su projektuotojais vis dar vyksta statybos leidimo išdavimo procedūros.

„Vis atsiranda problemų, išsiaiškinome su aplinkos ministerija, vėl yra atiduotas projektas derinimui, tikimės, kad neatsiras kažkokių trukdžių“, – sakė meras.

Jo teigimu, būtina kuo anksčiau pradėti įvairių švietimo objektų projektavimą, net ir nežinant finansavimo šaltinių, nes procesas, kaip rodo patirtis, užtrunka kelerius metus.

„Daug kur reikia statyti, Gargžduose darželį, renovacija reikalinga Plikiuose, „Vaivorykštės“ gimnazijoje ir pan. Reikia rengti 4–5 projektus, tad yra didelis nerimas, kaip bus su rangovais“, – apie ilgą projektavimo eigą kalbėjo rajono vadovas.

O kokia situacija su Gargždų daugiafunkciu sporto centru?

„Yra prašomi du statybos leidimai objektui Kvietinių g. – pačiam pastatui ir aikštelei. Tiek vienam, tiek kitam yra likę apie 30 proc. derinimo. Gal iki Naujųjų metų gausime statybos leidimus“, – lūkesčius išsakė J. Ruškys.

Tada, kaip jau anksčiau skelbė valdančiosios daugumos atstovai, planuojama skelbti du rangos konkursus – objektui Dariaus ir Girėno g., ir objektui Kvietinių g. Dėl konkrečios daugiafunkcio centro vietos turės apsispręsti Taryba.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 404 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,