Mano Gargždai



Iššūkio sulaukusi Gargždų „Amber-Arlanga“ apgynė LTF Didžiosios taurės trofėjų

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Lietuvos tinklinio federacijos nuotr. Lietuvos tinklinio federacijos nuotr.

Šeštadienį Kelmės sporto centro salėje paaiškėjo Lietuvos tinklinio federacijos (LTF) Didžiosios taurės laimėtojai. Po atkaklaus finalo, trofėjų į viršų ketvirtus metus iš eilės kėlė Gargždų „Amber-Arlangos“ tinklininkai. Lemiamoje akistatoje „Amber-Arlanga“ 3-1 (25:23, 25:20, 22:25, 25:17) palaužė kovingąją Marijampolės „Sūduvos“ ekipą.

 

Gargždų klubas labai sėkmingai pradėjo tiek pirmąjį, tiek antrąjį setus. Jau setų pradžiose įgiję 5–6 taškų pranašumą, „Amber-Arlanga“ laikydavo rungtynių kontrolę savo rankose. Jeigu pirmajame sete „Sūduva“ dar buvo priartėjusi iki minimumo, tai antrasis baigėsi labiau užtikrinta gargždiškių persvara.

Visgi „Sūduva“ niekada nebuvo ta komanda, kuri pasiduoda anksčiau laiko. Užsivedusi ir aistringai sirgalių palaikoma Marijampolės ekipa trečiajame sete perėmė iniciatyvą ir sušvelnino bendrą rezultatą iki 1-2.

Atkakli kova vyko ir iki ketvirtojo seto vidurio, tačiau tuomet „Amber-Arlanga“ pademonstravo čempionišką žaidimą ir įgijo pergalingą pranašumą.

Geriausiu finalo žaidėjų pripažintas „Amber-Arlangos“ narys Artūras Vincėlovičius.

„Sunkiai dirbame ir siekiame savo tikslų, o LTF Didžioji taurė buvo vienas iš jų. Trečiajame sete leidome varžovams „įsiaudrinti“ ir pajusti žaidimą. Mums pristigo energijos, bet su tinkamu nusiteikimu išėjome į ketvirtą setą. Kitas svarbus faktorius – geri padavimai. Dabar turime toliau sunkiai dirbti ir siekti naujų pergalių“, – po finalo sakė A. Vincėlovičius.

Video: https://www.youtube.com/watch?v=DS9hgDeKewY

„Amber-Arlanga“ ir „Sūduva“ LTF Didžiosios taurės finale žaidė trečią sykį iš eilės.

Daug emocijų Kelmės tinklinio sirgaliams padovanojo dėl trečiosios vietos kovoję „Kelmės“ tinklininkai. TOP SPORT Pirmoje lygoje rungtyniaujanti Kelmės ekipa rimai kibo į atlapus Lietuvos vicečempionei Kauno „RIO-Starto“ komandai.

Po įtemptos daugiau nei 2 val. trukusios kovos „RIO-Startas“ galiausiai įrodė savo pranašumą 3-1 (23:25, 25:21, 25:19, 27:25) ir džiaugėsi trečiąja vieta.

Aistringai sirgalių palaikomi šeimininkai solidžiai žaidė pirmajame sete, kurį ir laimėjo 25:23. Vėliau šios poros favoritai kauniečiai padarė išvadas ir turėjo pranašumą tiek antrajame, tiek trečiajame setuose. Nepaisant to, ketvirtajame sete „Kelmė“ ėmė vėl kabintis link pergalės ir pirmavo didžiąją laiko dalį. Vis tik seto pabaigoje „RIO-Startas“ sugebėjo pasivyti varžovus bei išplėšti pergalę.

Video: https://www.youtube.com/watch?v=1asMVHM5x7k

„Kiek yra tekę žaisti Kelmėje prieš „Kelmę“, tai niekada nebuvo lengva, nepriklausomai nuo to, kurioje lygoje ji rungtyniauja. Mes žinojome, kad bus sunku. Nusiteikimas buvo tinkamas, tam ruošėmės ir pavyko laimėti. Ketvirtajame sete galbūt pasireiškė tai, kad mūsų komandos branduolys jaunesnis ir išsaugojome daugiau jėgų. Tam ir dirbame, kad galėtume visada maksimaliai sužaisti“, – pabrėžė „RIO-Starto“ vienas lyderių Audrius Kasparavičius.

Finalus stebėjo ir Kelmės rajono meras Ildefonsas Petkevičius. Jis apdovanojo varžybų prizininkus.

„Kelmės“ žaidžiantysis treneris Arnoldas Barauskis džiaugėsi, kad tinklinio šventė pavyko puikiai.

„Pritrūko daugiau praktikos prieš tokius varžovus, bet pasirodymu esu patenkintas. Visada smagu, kad sukūrėme šventę sirgaliams, nes Kelmėje tinklinis yra numeris vienas. Kaip minėjau, tai yra pirminiai signalai link sugrįžimo į aukščiausią lygą. Labai dėkojame sirgaliams už puikų palaikymą“, – sakė A. Barauskis.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 245 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,