Mano Gargždai



Kalėdiniai ritmai – su Klaipėdos choru „Aukuras“ ir Klaipėdos džiazo orkestru

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Klaipėdos koncertų salės nuotr. Klaipėdos koncertų salės nuotr.

Likus vos kelioms dienoms iki gražiausių žiemos švenčių, Klaipėdos koncertų salėje vykstančiame festivalyje „Salve Musica“ nuskambės programa „Jaučiu ritmą“. Pirmą kartą scenoje susitiks du žinomi uostamiesčio kolektyvai – Klaipėdos choras „Aukuras“ ir Klaipėdos džiazo orkestras. Gruodžio 22 d. 18.30 val. prasidėsiančiame koncerte skambės publikai gerai pažįstami kūriniai, tarp jų – šventiškai nuteikiančios kalėdinės dainos.

 

Susivieniję jėgas klaipėdiečių kolektyvai

Džiazo sostine vadinama Klaipėda turi puikų orkestrą, vienijantį geriausius regiono džiazo muzikantus – profesionalus ir studentus, dabartinius ir buvusius klaipėdiečius. Juos subūrė ir toliau į priekį veda saksofonininkas Kęstutis Sova, vienas aktyviausių bigbendinės džiazo muzikos puoselėtojų Lietuvoje. Šis kolektyvas susikūrė 2013 metais, bet jau spėjo tapti tikru Vakarų Lietuvos džiazo ambasadoriumi, atstovaujantis šalies ir užsienio festivaliuose.

Šįkart Klaipėdos džiazo orkestras savo menines idėjas sujungė su Klaipėdos choru „Aukuras“, kuriam vadovauja Alfonsas Vildžiūnas. Profesionalai vertina turtingą ir sodrų choro skambesį, gerą intonaciją bei dėmesį moderniems, techniškai sudėtingiems kūriniams, kuriuos jis atlieka su dideliu entuziazmu. „Aukuras“ yra keturiolikos tarptautinių konkursų laureatas, koncertavęs ne tik Lietuvoje, bet ir Tailande, Izraelyje, Kanadoje, JAV, Meksikoje, daugelyje Europos šalių.

 

 

Dominuos džiazo, gospelo ir disko muzika

Nuotaikingai programai atlikti pakviesta ir vokalistė Edita Bodrovaitė–Rukienė, o kūriniams specialias aranžuotes paruošė abiejuose kolektyvuose – orkestre ir chore – muzikuojantis Karolis Žoltikovas. Jis pasakoja: „Koncerto idėja gimė visiškai netikėtai, mąstant apie tai, ką naujo ir negirdėto galime pasiūlyti Klaipėdos publikai. Pats šiame orkestre groju nuo pat jo susikūrimo, todėl žinau, kad šis kolektyvas yra aukščiausio lygio, kiekvieną kartą nustebinantis klausytojus naujomis idėjomis ir skambesiais. Manau, kad Klaipėdos muzikantams yra labai svarbu bendradarbiauti kiek įmanoma daugiau. Tikiu, jog šis koncertas bus tik inspiracija tolimesniems bendriems projektams“.

Šventiškoje Klaipėdos choro „Aukuras“ ir Klaipėdos džiazo orkestro programoje klausytojai išgirs Duke’o Elingtono, Irvino Berlino, George’o Gershwino, Richardo Rodgerso ir kitų žinomų autorių kompozicijas. Kalėdinę nuotaiką kurs populiarios „White Christmas“, „Let it snow“ melodijos, o judėti norėsis klausantis koncerto pavadinimą įkvėpusio G. Gershwino kūrinio „I got rhythm“, tapusio džiazo standartu. Kiti kūriniai leis pajausti gospelo ir net disko muzikos dvasią.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 278 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,