Mano Gargždai



Romansų mylėtojai šventė Mildos dieną

Įvertinkite šį įrašą
(4 balsai)
Organizatorių nuotrauka. Organizatorių nuotrauka.

Gegužės 10 d. Gargždų kultūros centro Kvietinių skyriaus salėje jau trečiąjį kartą rinkosi retro stiliaus aprėdais pasidabinę Romansų mylėtojai.

 

Prieš trejus metus ši graži idėja buvo pasiūlyta GKC Kvietinių skyriaus meno vadovės Reginos Jokubaitytės. Jos vadovaujamo folklorinio ansamblio „Kvėitys“ nariai su džiaugsmu jai pritarė ir taip gimė graži tradicija pasikviesti į svečius kitus ansamblius, dainuoti romansus, šokti, puoštis retro stiliaus apdarais – tokiu būdu paminint lietuvių meilės deivės Mildos dieną. Tai yra šventė, kurios dalyvaujančių kolektyvų nariai labai laukia ir jai ruošiasi jau iš anksto.

Šių metų „Alpo iš meilės širdis“ šventėje dalyvavo penki kolektyvai: Gargždų kultūros centro folklorinis ansamblis „Cyrulelis“ (vad. Vidmantas Radavičius), Pagėgių savivaldybės folklorinis ansamblis „Kamana“ (vad. Aksavera Mikšienė), Šilutės rajono, Vainuto seniūnijos folklorinis ansamblis „Vainuta“ (vad. Loreta Mieliulytė), Šilutės folklorinis ansamblis „Verdainė“ (vad. Regina Jokubaitytė), Gargždų kultūros centro Kvietinių skyriaus folklorinis ansamblis „Kvėitys“ (vad. Regina Jokubaitytė).

Renginio metu visi galėjo pasigrožėti Vidos Valaitytės rankų darbo odinių sagių ekspozicija.

Dėkojame visiems prisidėjusiems prie šios prasmingos šventės organizavimo, ypač kvietiniškiams Linetai ir Robertui Kėdžiams, kurie kasmet dekoruoja salę ir negailėdami laiko bei lėšų, sukuria šventinę atmosferą Mildos dienai.

 

Organizatorių nuotraukos:

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 414 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,