Mano Gargždai



COVID-19 situacija rajone neraminanti: ligoninėje sparčiai daugėja pacientų, mobiliame punkte vietos užsipildo akimirksniu

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Asociatyvi redakcijos archyvo nuotr. Asociatyvi redakcijos archyvo nuotr.

COVID-19 sergančiųjų skaičiaus augimas, kuris stebimas šalyje šią savaitę, jaučiamas ir Klaipėdos rajone. Pirmiausia jau po Naujųjų metų darbo suintensyvėjimą pajuto Gargždų mobilus tyrimų punktas, kur laisvi laikai užpildomi akimirksniu, o šiomis dienomis įtampa auga ir Gargždų ligoninėje.

 

Gargždų ligoninės vyr. gydytoja Virgina Ruškienė naujienų portalą mano-gargzdai.lt informavo, kad šiuo metu įstaigoje yra 68 ligoniai, iš jų – 14 kovidiniame skyriuje.

„Izoliaciniame skyriuje yra dar 5 ligoniai, ir, ko gero, visi bus sergantys COVID-19, nes tai viena šeima, kurios sūnus guli Klaipėdoje reanimacijoje dėl šios ligos. Prieš Naujuosius metus tikrai buvo ramiau, pirmosiomis sausio dienomis turėjome 5–7 ligonius, o dabar greitai turėsime 20“, – neraminančią padėtį apibūdino vyr. gydytoja.

Primename, kad Gargždų ligoninėje yra 30 lovų, skirtų gydyti COVID-19 sergančiuosius. Jos – Vidaus ligų skyriuje, kurio paslaugos nebeteikiamos. Kovidinis skyrius Gargžduose pakartotinai vėl atidarytas nuo praėjusių metų rugsėjo 17 dienos.

V. Ruškienė nurodė, kad ligoninėje serga 4 darbuotojai, du iš jų buvo neskiepyti.

Itin didelis antplūdis jaučiamas ir Gargždų mobiliame tyrimų punkte, kur per savaitę, anot vyr. gydytojos, yra atliekama virš 900 tyrimų.

„Kurį laiką darbas vyko normaliai, dėliodavomės ir laikai neužsipildydavo, bet šią savaitę – nuo pat pradžių dirba dvi pamainos, vietos užsipildo akimirksniu. Šiandien praplėtėme, dirbsime ir šeštadienį, tai užsipildė laikai iškart. <...> Trijų pamainų padaryti neišeina, todėl kad nedirba laboratorija ir negalime priduoti tyrimų, vėliausiai iki 19 val.“, – apie situaciją mobiliame tyrimų punkte pasakojo ligoninės vadovė.

Jos teigimu, Klaipėdos rajonas pagal atliktų tyrimų skaičių, lyginant su kitais, greičiausiai atsidurtų penketuke šalyje.

„Galbūt testuojasi, viskas gerai, žmonės sąmoningi, bet mums kyla klausimų, kad čia ir tie, kuriems reikia periodiškai testuotis, užsiregistruoja kaip simptominiai, eina į mobilius punktus, tada prasitęsia pristatymas tų dokumentų. Įtariame, kad vyksta taip pat ir tokie negeri dalykai“, – svarstė pokalbininkė.

Ji informavo, kad, augant sergančiųjų skaičiams ir tyrimų poreikiui, yra svarstomos įvairios alternatyvos, kaip padidinti atliekamų tyrimų apimtis.

Planuojama, kad PGR tyrimus galėtų atlikti pirminės sveikatos priežiūros centrai, kaip jau buvo vienu metu.

„Pagal situaciją koreguojame, yra kalbama, kad ir privati klinika „Antėja“ galėtų prisidėti, Savivaldybė peržiūrės sutartį, gal galės veikti kaip papildomas punktas“, – galimus būdus įvardijo V. Ruškienė.

Ligoninės vadovė pasvarstė, kad šiomis dienomis fiksuojamas net 108 proc. augimas rajone galėtų būti siejamas su šventiniu laikotarpiu, esą ne vienas atvejis fiksuotas renginiuose, koncertuose.

 

Sausio 5 d. Lietuvos statistikos departamento duomenimis, šalyje sergamumo rodiklis per 14 dienų 100 tūkst. gyventojų yra 955,7, Klaipėdos rajone – 691,2. Šalyje fiksuojamas 65,3 proc. pandemijos pagreitis, rajone – 108,5 proc. augimas.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 343 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,