Mano Gargždai



Priešgaisrinė gelbėjimo tarnyba primena: dūmų detektorius gelbėja gyvybes

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Asociatyvi Pixabay.com nuotr. Asociatyvi Pixabay.com nuotr.

Dažnai po skaudžių nelaimių, kuriose žūsta žmonės, paaiškėja, kad namuose nebuvo dūmų, smalkių ar dujų detektoriaus. Ugniagesiai gelbėtojai ragina gyventojus įsigyti ir įsirengti šiuos prietaisus namuose ir saugoti savo bei artimųjų gyvybes.

 

Autonominis dūmų detektorius – skirtas greitai aptikti dūmus uždarose patalpose ir garsiniu signalu perspėti žmones apie kilusį gaisrą. Kadangi karšti dūmai kyla į viršų, šiuos detektorius reikia montuoti ant lubų. Atkreipiame dėmesį, kad autonominius dūmų detektorius privaloma įsirengti kiekvienuose namuose!

Anglies monoksido (smalkių) detektorius – skirtas patalpose aptikti anglies monoksidą (smalkes) ir perspėti apie galimą pavojų. Anglies monoksidas yra labai toksiškos bekvapės ir bespalvės dujos, kurios gali kauptis patalpose, netinkamai veikiant bet kokį kurą deginantiems šildymo prietaisams. Šiuos detektorius patariame montuoti patalpose, kuriose yra šildymo įrenginiai ir kitose patalpose, kur yra potencialūs smalkių šaltiniai.

Dujų nuotėkio detektorius – skirtas aptikti sprogias dujas ir perspėti apie pavojingą dujų koncentraciją ore. Toks detektorius turėtų būti montuojamas uždarose patalpose, kuriose gali kilti dujų nuotėkio tikimybė, pavyzdžiui, namuose naudojant buitinius dujų balionus, dujinius šildymo prietaisus, garaže laikant automobilį su dujų įranga ir kt.

 

 

 

 

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 286 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,