Mano Gargždai



Jau vasario pradžioje planuojama pūsti „Go areną“

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Vakarų ekspreso nuotr. Vakarų ekspreso nuotr.

Jei oro sąlygos leis, už poros savaičių Klaipėdoje, Priestočio g. 15, turėtų iškilti paplūdimio sporto šakų arenos pripučiamas kupolas. Arenai suteiktas „Švyturio“ nealkoholinės produkcijos „Go“ vardas.

 

Vienas projekto vystytojų UAB „Pliažas“ vadovas Vitalijus Čiapas sako, kad planus areną atidaryti praėjusiais metais sujaukė pasaulinė lustų gamybos krizė.

„Lustai laiku nepasiekė vėdinimo sistemą arenai gaminančios Italijos kompanijos, dėl to kupolus gaminantys slovakai buvo atvažiavę atsiprašyti. Vėliau pastatysime areną – vėliau baigsis garantinis laikotarpis“, – su šypsena situaciją vertina V. Čiapas.

Anot jo, dėl vėlavimo teko atidėti ir planuotus renginius. Tačiau atrodo, kad visos problemos išsisprendė ir artimiausiu metu kupolas pasieks Klaipėdą. Tuomet tik reikės sulaukti dienos be vėjo, kad jį būtų galima pripūsti.

„Didžiąją dalį darbų jau padarėme, paruošta vieta, supirkta įranga, nespėjome tik automobilių stovėjimo aikštelės įrengti ir dar reikia išspręsti vandens ir nuotekų klausimą“, – vardija V. Čiapas.

 

Latviškas smėlis

„Vienas didžiausių darbų, kurį pavyko padaryti, tai iš Latvijos atsivežti labai švaraus jūros smėlio“, – džiaugiasi V. Čiapas.

Anot jo, Lietuvoje dėl galiojančių reikalavimų gauti tokio smėlio neįmanoma. O ir kaimyninėje šalyje visos derinimo procedūros užtruko apie 7 mėnesius.

„Būsime vienintelė arena su jūros smėliu, net lietuviška mokesčių inspekcija susidomėjo, kodėl mes taip brangiai vežėme smėlį iš Latvijos“, – V. Čiapas mano, kad daugiau tokiai avantiūrai mūsų šalyje niekas nepasiryš.

„Go arenai“ buvo atvežta apie 900 kubinių metrų smėlio (64 sunkvežimiai), dešimtadalis šio kiekio yra rezervas būsimiems smėlio nuostoliams kompensuoti.

 

Priims ir futbolininkus

Klaipėdoje planuojama įrengti maždaug 1850 kvadratinių metrų ploto smėlio areną po kupolu. Joje tilps penkios standartinio dydžio 8x16 m treniruočių aikštelės su poilsio zona. Jos galės būti naudojamos tiek paplūdimio tinkliniui, tiek paplūdimio tenisui, taip pat arena galės būti pritaikoma ir futbolui.

Nors arena dar nepastatyta, tačiau iš anksto jau rezervuota apie pusė populiariausio laiko.

„Planuojame, kad arena dirbs nuo 7 iki 22 valandos, o jei reikės – ir ilgiau“, – planais dalijasi V. Čiapas.

Anot jo, pagrindinė problema – įdarbinti areną dienos metu. Tikimasi gauti finansavimą iš sporto rėmimo fono. Jei tai pavyktų, būtų galima sudaryti sąlygas sportuoti senjorams už simbolinį mokestį.

 

Tikisi proveržio

„Susidomėjimas arena yra didelis, tačiau kol ji neveikia, visi sportuoja ten, kur gali“, – sako V. Čiapas.

Anot jo, arena sukurs galimybę ne tik sportuoti, bet ir dirbti treneriams.

„Kalbamės su klubo „Amber“ tinklininkais, kad jie galėtų treniruoti ir papildomai užsidirbti. Lietuvoje tinklinis nėra toks populiarus, kad žaidėjams būtų galima mokėti didelius atlyginimus“, – situaciją apibūdina V. Čiapas.

Jis tikisi, kad arena padės į Lietuvą sugrąžinti ir vieną geriausių šalies tinklininkų klaipėdietį Andrių Knašą, kuris dabar žaidžia Austrijos klube.

„Turime tėvų, kurie mato savo vaikus, žaidžiančius tinklinį, tai patraukli sporto šaka ir jaunoms moterims“, – sako V. Čiapas.

Anot jo, arenoje bus įrengta erdvė vaikams, veiks baras.

„Organizuosime turnyrus, renginius, galbūt net bus Havajų stiliaus vakarėlių poreikis. Norime, kad žmonės galėtų čia pabūtų ilgiau“, – sako V. Čiapas ir akcentuoja, kad pagrindinis arenos siekis yra populiarinti paplūdimio sporto šakas ir uždirbti iš sportinės veiklos.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 378 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,