Mano Gargždai



Ketvirtadienio vakarą siautę stiprūs vėjai ir pūgos Klaipėdos rajonui pridarė nuostolių

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Asociatyvi Pixabay.com nuotr. Asociatyvi Pixabay.com nuotr.

Jau nuo savaitės vidurio Vakarų Lietuvoje vyraujantys prasti orai kelia rūpesčių. Smarkus snygis apsunkino eismo sąlygas, o 15–20 m/s siekiantys vėjai vartė medžius.

 

Klaipėdos rajono savivaldybės priešgaisrinės tarnybos viršininkas Stanislovas Virbauskas pastebi, kad tokio didelio iškvietimų skaičiaus per tokį trumpą laiką sulaukta buvo jau seniai.

„Šie stiprūs vėjai, kurie tęsėsi keletą dienų, daugiausiai privertė medžių ant kelių ir komandų ugniagesiai gelbėtojai vyko 27 kartus jų šalinti, 7 kartus vyko į autoįvykius, o 2 kartus buvo iškviesti gesinti gaisrų. Daugiausiai išvykimų buvo tamsiuoju paros metu, tai apsunkino ugniagesių gelbėtojų darbą, be to, slidūs keliai kėlė pavojų nuslysti nuo kelio“, – pastarąsias dienas ir jų sukeltus sunkumus apžvelgia S. Virbauskas.

Klaipėdos rajono savivaldybės priešgaisrinės tarnybos viršininkas, norint išvengti galimų neigiamų audros padarinių, pataria blogoms oro sąlygoms pasiruošti iš anksto.

„Reikėtų atidėti visas nebūtinas keliones, nestatyti automobilių po medžiais, kiemuose esančius daiktus sunešti į patalpas, apeiti pastatus, garažus ir patikrinti, kaip uždarytos durys, langai, ar nėra kokių atsilaisvinusių pastatų detalių. Viską apžiūrėjus, reiktų sutvirtinti ūkinių pastatų ir garažų duris, jas užkalant ar papildomai užremiant“, – teigia S. Virbauskas.

Daugiausia eismo įvykių šiandien užregistruota nuo 7 iki 11 val. – iš viso gauta 13 pranešimų, informuoja Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyrio vedėja Andromeda Grauslienė. Nukentėjusių žmonių, pirminiais duomenimis, nėra.

Dažniausios eismo įvykių priežastys – slidi kelio danga ir nepasirinktas saugus greitis. Daugiausia eismo įvykių fiksuota kelyje Vilnius–Kaunas–Klaipėda ir kelyje Klaipėda–Kretinga.

Dėl vyraujančio prasto oro, neprarasti budrumo ragina ir A. Grauslienė.

„Esant tokioms meteorologinėms sąlygoms, patariame laikytis saugaus greičio ir KET reikalavimų, nes kelias tikrai slidus. Pėstiesiems reikėtų atidžiai dairytis einant per pėsčiųjų perėjas, mat esant slidžiai kelio dangai ne visuomet vairuotojai gali spėti laiku sustabdyti“, – pagrindines taisykles, kaip išlikti saugiems, išvardina A. Grauslienė.

Artimiausiomis dienomis orai išliks panašūs – vietomis kils pūgos, pustys, vyraus stiprus vėjas.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 157 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,