Mano Gargždai



Incidento Vėžaičių pagrindinėje mokykloje aplinkybes tirs teismas

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Vėžaičių pagrindinės mokyklos archyvo nuotr. Vėžaičių pagrindinės mokyklos archyvo nuotr.

Mano-gargzdai.lt redakcija gavo vieno iš Vėžaičių pagrindinės mokyklos mokinių tėvų anoniminį laišką, kuriame nurodoma, kad mokykla yra paduota į teismą, siekiant prisiteisti finansinę žalą, tačiau apie tai nėra pranešama visuomenei.

 

Susisiekus su Vėžaičių pagrindinės mokyklos direktore Dalia Baliutavičiene, paaiškėjo, kad ugdymo įstaiga iš tiesų yra įtraukta į teisminį procesą. Pasak direktorės, apie tai viešai paskelbta nebuvo dėl to, kad pirmiausia siekta išspręsti problemas su nukentėjusiuoju ir jo tėvais.

Į teismą mokykla paduota dėl spalio mėnesį tarp mokinių įvykusio incidento, kuriame vienas iš jų patyrė nesunkius fizinius sužalojimus.

„Buvo vienas mokinys pargriautas ir truputį patyrė skausmą. Tiesiog paaugliai tąsyk nežinia kokių dalykų vedami nusižengė elgesio taisyklėms, – situaciją paaiškina D. Baliutavičienė.

Laiške taip pat buvo išreikštas susirūpinimas, kad mokytojams dėl šio įvykio nuolat tenka ruošti ataskaitas.

„Mokytojams dėl vykstančio teisminio proceso jokių ataskaitų nereikia ruošti. Tik buvo paprašyta pateikti nuomonę, kaip jaučiasi mokiniai pastaruoju metu. Jokių papildomų ataskaitų nėra ir negali būti, – tvirtina Vėžaičių pagrindinės mokyklos direktorė.

D. Baliutavičienė teigia, kad tiek iš mokytojų atliktos apklausos, tiek iš reguliariai atliekamų Švietimo centro inicijuotų tyrimų galima spręsti, kad mokyklos mikroklimatas yra geras. Tačiau papildomų priemonių, kaip išvengti tokių situacijų ateityje, jau imtasi.

„Prevencinių darbų buvo atlikta ir prieš įvykį, ir po įvykio. Savo funkcijas atlieka ir psichologas, ir socialinis pedagogas. Ir klasių vadovai kalbasi apie tai, kad privalu laikytis mokinių elgesio taisyklių, paisyti srauto valdymo reikalavimų, – paaiškina Vėžaičių pagrindinės mokyklos direktorė.

Klaipėdos rajono savivaldybės administracijos Viešųjų ryšių ir bendradarbiavimo skyriaus vedėja Ernesta Badalova nurodo, kad įvykio dalyvių elgesys svarstytas Vaiko gerovės komisijos posėdyje, taip pat įvykiui aiškintis buvo sudaryta speciali komisija, kalbėta su mokiniais, jų tėvais. O šiuo metu mokykla rengiasi atsakymui į teismo ieškinį.

Incidentas buvo aptartas ir ketvirtadienį vykusiame švietimo įstaigų direktorių pasitarime.

„Pasitarime akcentuota informacijos dalijimosi svarba ne tik pačiose mokyklose, bet ir tarp švietimo įstaigų ir Savivaldybės administracijos. Savivaldybės švietimo įstaigas lanko virš 7500 vaikų. Deja, pasitaiko incidentų, konfliktinių situacijų, kurių nepavyksta išspręsti ir mokyklose veikiančioms Vaiko gerovės komisijoms. Šis Vėžaičių mokyklos atvejis tai patvirtino, – situaciją pakomentavo Švietimo ir sporto skyriaus vedėjas Algirdas Petravičius.

Pasak Klaipėdos apylinkės teismo Klaipėdos miesto rūmų atstovės spaudai Jūratės Volčkovos, yra gautas advokato prašymas šią bylą nagrinėti uždaruose teismo posėdžiuose, tad jokios detalesnės informacijos pateikti negalima.

„Šiuo metu byloje yra priimtas civilinis ieškinys, laukiama atsiliepimų į ieškinį, tada bus sprendžiama dėl tolimesnio šios bylos parengimo nagrinėti, – dabartinę bylos būseną paaiškina J. Volčkova.

 

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 227 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,