Mano Gargždai



Klaipėdos rajone įkliuvo kilpas stirnoms ir elniams statęs asmuo

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Asociatyvi Pixabay.com nuotr. Asociatyvi Pixabay.com nuotr.

Aplinkos apsaugos departamento Klaipėdos gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnai praėjusią savaitę Klaipėdos rajone nustatė asmenį, laukinius gyvūnus gaudžiusį kilpomis ir dar vieną kilpą turėjusį savo sodyboje. Už šiuos pažeidimus jam gresia beveik 2,5 tūkst. eurų bauda.

 

„Gavę informacijos iš medžiotojų, kad miške pastebėtos kilpos, suradome jas pagal laukinių gyvūnų pėdsakus. Kadangi žemę buvo užklojusi šviežia sniego danga, buvo matomi ir asmens, palikusio kilpas, pėdsakai. Jie mus nuvedė į netoliese esančią sodybą“, – teigia Klaipėdos gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnas Mindaugas Salys.

Pasak aplinkosaugininko, pagal pėdsakus susektas asmuo pripažino pastatęs kilpą, norėdamas sugauti stirną ar elnią.

Apieškodami sodybą, viename iš ūkinių pastatų aplinkosaugininkai rado dar vieną savadarbę kilpą.

Už neteisėtai miške pastatytą kilpą asmeniui gresia bauda iki 1600 eurų, o už neteisėtai laikomą kilpą – iki 860 eurų bauda. Aplinkosaugininkai už padarytus pažeidimus surašė du Administracinio nusižengimo kodekso protokolus ir paėmė kilpas.

Dėkojame medžiotojams ir primename, kad apie aplinkos apsaugos pažeidimus galite pranešti AAD Pranešimų priėmimo tarnybos telefonu (8 5) 273 2995 arba 112.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 288 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,